ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πώς πάμε από ανάπτυξη; Η απάντηση είναι... 55%

Εικόνα του άρθρου Πώς πάμε από ανάπτυξη; Η απάντηση είναι... 55%
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/12/2023, 15:18
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Ηπείρου για το 2024 ανέρχεται σε 141 εκατ. ευρώ συν άλλα 30 εκατ. ευρώ που αποτελούν ταμειακό υπόλοιπο και τα οποία είναι δεσμευμένα σε διάφορα έργα.

Στον προϋπολογισμό, «συμμετέχουν» η μισθοδοσία (περί τα 18 εκατ. ευρώ) των υπαλλήλων και οι λειτουργικές δαπάνες.

Οι προϋπολογισμοί είναι πάντα ένα ζήτημα περίπλοκο και αρκετά γραφειοκρατικό. Το καίριο ερώτημα είναι ένα: Υπάρχει ανάπτυξη στην Ήπειρο; Είναι αναπτυξιακός ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Ηπείρου;

Η αντιπολίτευση κάθε άλλο παρά δέχεται ότι η Περιφέρεια Ηπείρου έχει καταρτίσει έναν αναπτυξιακό προϋπολογισμό.

Ποια είναι η απάντηση της περιφερειακής αρχής; Το ποσοστό του 55% που πήρε η παράταξη του Αλέκου Καχριμάνη στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, με τη συνήθη υπεροψία του «νικητή σχεδόν χωρίς αντίπαλο» να κάνει την εμφάνισή της.

Η συζήτηση περί ανάπτυξης ξεκίνησε μετά από ερώτηση-παρέμβαση του περιφερειακού συμβούλου Άρη Σπεγγου.

Ο εισηγητής του προϋπολογισμός, αντιπεριφερειάρχης Κώστας Σιαράβας δεν μπόρεσε να δώσει στοιχεία που να υποδεικνύουν ή να αποδεικνύουν την ανάπτυξη, αλλά περιορίστηκε να πει: «Δεν τη βλέπετε γύρω σας;».

Ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, στη συνέχεια, ήταν αυτός που ήρθε να υπενθυμίσει τη μεγάλη νίκη της περιφερειακής αρχής, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αν ο κόσμος πεινούσε, αν δεν έβλεπε ανάπτυξη στην Ήπειρο, δεν θα έδινε αυτό το μεγάλο ποσοστό». Υποστήριξε ότι οι δείκτες στον τουρισμό και στον πρωτογενή τομέα έχουν ανέβει, ενώ έκανε και μια αναπτυξιακή παραπομπή στην εξόρυξη υδρογονανθράκων.

Ο περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης στα περί ανάπτυξης, επικαλέστηκε σαφέστατα το αποτέλεσα των εκλογών: «Αυτή είναι η απάντηση προς όλους όσους μηδενίζουν τις προσπάθειες». Υποστήριξε ότι για τον ίδιο «μετράει ο τόπος και όχι το κόμμα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back