Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 4-11-2016, 16:30
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ενημερωτική διάλεξη πραγματοποιήθηκε στην Άρτα, με θέμα την αποφυγή θυματοποίησης των πολιτών από κλοπές και απάτες. Την ημερίδα συνδιοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άρτας «Ο Μακρυγιάννης» και η Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας.

Με αναλυτικό τρόπο παρουσιάστηκε η μεθοδολογία δράσης των επιτήδειων, που αφορά τόσο σε τηλεφωνικές απάτες, όσο και σε επισκέψεις σε σπίτια, ζητώντας χρήματα για δήθεν οφειλές συγγενικών τους προσώπων ή ακόμα και για υποτιθέμενη άμεση ανάγκη που προέκυψε από δήθεν τροχαίο ατύχημα.

Επιπλέον, οι πολίτες ενημερώθηκαν για τρόπους προφύλαξης από κλοπές σε σπίτια και τους διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό που περιέχει αναλυτικά τον τρόπο δράσης των δραστών, καθώς και χρήσιμες συμβουλές για την πρόληψη τέτοιων περιστατικών.

Επισημαίνεται ότι στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας στην ενότητα «Οδηγός του πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές» καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του σώματος σε Facebook και Twitter παρατίθενται γενικές και ειδικότερες συμβουλές για την πρόληψη των κλοπών - διαρρήξεων και των απατών.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα