ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Πώς να κάνετε μια ευχάριστη απόδραση στην Σαντορίνη

Εικόνα του άρθρου Πώς να κάνετε μια ευχάριστη απόδραση στην Σαντορίνη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/03/2023, 15:50
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Σκοπεύετε να επισκεφθείτε το όμορφο νησί της Σαντορίνης με το άλλο σας μισό; Σίγουρα μια ρομαντική απόδραση στο Ημεροβίγλι, το Φηροστεφάνι και τα Φηρά της Σαντορίνης με το υπέροχο ηλιοβασίλεμα να σας αφήσει την ωραιότερη ανάμνηση. Το Ημεροβίγλι είναι το υψηλότερο σημείο στην Καλντέρα της Σαντορίνης, με μία τεράστια γκάμα ξενοδοχείων, αλλά με λίγα εστιατόρια και μπαρ. Το Φηροστεφάνι προσφέρει μία εξαιρετική ισορροπία ανάμεσα στα πολυσύχναστα Φηρά και το ήσυχο Ημεροβίγλι. Τα πολυτελή ξενοδοχεία των Φηρών είναι από τα καλύτερα του νησιού με ιδανική τοποθεσία και θέα όπως και όλα τα εστιατόρια ή καταστήματα του νησιού. Αν σας αρέσουν οι βόλτες με σκάφος μην ξεχάσετε να αναζητήσετε υπηρεσίες «boat rent Santorini », είναι ο καλύτερος τρόπος να επισκεφτείτε και να γευτείτε τις πιο απόκοσμες μεριές του νησιού. 

Επιλέξετε να μείνετε μακριά από το κέντρο

Για να απολαύσετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές στη Σαντορίνη, προτιμήστε ένα ξενοδοχείο εκτός κέντρου, ώστε να απολαύσετε λίγη γαλήνη, ηρεμία και μια αίσθηση ελευθερίας. Το αν το ξενοδοχείο, ή το κατάλυμα σας θα έχει θέα στην Καλντέρα, ή άμεση πρόσβαση στην παραλία, είναι θέμα προσωπικού γούστου και προϋπολογισμού.

Γνωστές ηφαιστειογενείς παραλίες

Το Καμάρι και η Μαύρη παραλία είναι από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Σαντορίνης. Τα δροσερά νερά μαζί με το εντυπωσιακό τοπίο κάνουν τη μαύρη παραλία την πιο δημοφιλή στη Σαντορίνη. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να εξερευνήσετε το ηφαιστειακό της τοπίο και να τραβήξετε υπέροχες φωτογραφίες που θα ενθουσιάσουν τους followers σας στο instagram. Κατά μήκος της παραλίας, μπορείτε να βρείτε πολλά εστιατόρια, καταστήματα, καφέ, προσφέροντας μια εξαιρετική ευκαιρία να απολαύσετε ένα γεύμα ή ένα ποτό μετά το μπάνιο σας.

Διασκέδαση, εστιατόρια και νυχτερινή ζωή

Τα Φηρά είναι το μεγαλύτερο χωριό και της πρωτεύουσα του νησιού. Εκπληκτική θέα με αμέτρητες επιλογές και υπέροχα εστιατόρια, καφετέριες, κλαμπ, καταστήματα, σούπερ μάρκετ και καταλύματα, τα Φηρά είναι η καλύτερη επιλογή αν θέλετε να είστε κοντά σε κόσμο και την διασκέδαση.

Το Ακρωτήρι, ο Πύργος , το Εμπορειό και το Μεγαλοχώρι

Αυτά τα χωριά είναι μοναδικά για την ομορφιά και τη θέση τους. Όμορφα σπίτια και αυλές, πολλά καταστήματα και εστιατόρια, μεσαιωνικές εκκλησίες. Ο φάρος και το οινοποιείο είναι μερικά από τα καλύτερα μέρη τους. Φροντίστε να κλείσετε ένα κατάλυμα που να ταιριάζει στις ανάγκες σας και απολαύστε υπέροχες διακοπές με μια αίσθηση άνεσης και πολυτέλειας. Αν αναρωτιέστε πού να μείνετε στη Σαντορίνη, ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα χωριά και δεν θα απογοητευτείτε. Επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου, την Αρχαία Θήρα και το Προϊστορικό Μουσείο. Η Σαντορίνη έχει πολλούς αρχαίους χώρους για να επισκεφτείτε.

Θαυμάστε την εκπληκτική θέα από την Καλντέρα της Σαντορίνης

Υπάρχουν πολλά χωριά σκαρφαλωμένα στα βράχια της Καλντέρας με την πιο απίστευτη θέα στην θάλασσα  που μπορείτε να βρείτε στην Ελλάδα. Η Οία στη Σαντορίνη είναι ένα καλό παράδειγμα. Εξερευνήστε τα απόμερα μονοπάτια της Οίας  που θα σας μαγέψουν με τη γαλήνη και την απαράμιλλη θέα στην Καλντέρα της Σαντορίνης.

Επισκεφθείτε βραβευμένα οινοποιεία

Επισκεφτείτε ένα από τα πολυάριθμα οινοποιεία του νησιού και δοκιμάστε μια ποικιλία από διαφορετικά κρασιά που έχουν απίστευτη γεύση χάρη στο ηφαιστειακό έδαφος της Σαντορίνης.

Αναζητήστε την υπηρεσία “boat rent Santorini” και πηγαίνετε μια κρουαζιέρα στη λιμνοθάλασσα της Καλντέρας, κατά προτίμηση με φαγητό και ποτό στο πλοίο και απολαύστε το ηφαιστειακό τοπίο του νησιού με την άνεσή σας εν’ πλώ. Λάβετε μέρος σε μια ξενάγηση και επισκεφθείτε τα hotspot και τις καλύτερες απόψεις της Σαντορίνης. Απολαύστε τα καλύτερα αξιοθέατα της Σαντορίνης ακολουθώντας έναν έμπειρο οδηγό σκάφους (skipper). Απλώστε την πετσέτα σας και χαλαρώστε στις μοναδικές παραλίες της Σαντορίνης που είναι δημοφιλείς για την ηφαιστειακή άμμο και πολύχρωμα άσπρα και κόκκινα βότσαλα τους.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back