ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Πώς να βοηθήσετε τον σκύλο σας να μην αγχώνεται με τον κόσμο

Εικόνα του άρθρου Πώς να βοηθήσετε τον σκύλο σας να μην αγχώνεται με τον κόσμο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/02/2023, 18:53
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Τα σκυλιά που αγχώνονται όταν έρχονται σε επαφή με κόσμο, μπορεί να προκαλέσουν μια πρόκληση για τους ιδιοκτήτες τους. Αυτή η συμπεριφορά δεν είναι ασυνήθιστη, αλλά μπορεί να είναι δυσάρεστη τόσο για τον σκύλο σας όσο και για τους ανθρώπους γύρω του. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι, για να βοηθήσετε τον σκύλο σας που αγχώνεται με τον κόσμο, οπότε ας δούμε τι μπορεί να γίνει για να βελτιωθεί αυτή η κατάσταση.

Κοινωνικοποίηση

Είναι σημαντικό, να ξεκινήσετε την κοινωνικοποίηση του σκύλου σας σε νεαρή ηλικία, αν τον έχετε από κουτάβι.

Αυτό θα βοηθήσει τον σκύλο σας, να αναπτύξει θετικές εμπειρίες με διαφορετικούς τύπους ανθρώπων, σκύλων και περιβαλλόντων.

Ποτέ όμως δεν είναι αργά για να κοινωνικοποιήσετε στον σκύλο σας. Με το να καλείτε κάθε τόσο κάποιους καλούς φίλους στο σπίτι σας και το να τους ζητάτε να δώσουν στον σκύλο σας λιχουδιές, θα βοηθήσετε πολύ τον σκύλο σας να μην αγχώνεται τόσο.

Έκθεση

Με τον όρο «έκθεση», εννοούμε την την έκθεση του σκύλου σε νέους ανθρώπους σταδιακά και σε ελεγχόμενα περιβάλλοντα.

Ξεκινήστε εκθέτοντας τον σκύλο σας σε ανθρώπους από κάποια απόσταση και όταν ο σκύλος σας νιώσει πιο άνετα, αρχίστε να μειώνετε σταδιακά την απόσταση.

Μην ξεχνάτε, να επιβραβεύετε το σκύλο σας για τη θετική συμπεριφορά του, καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Εκπαίδευση

Μία βασική εκπαίδευση, μπορεί να βοηθήσει τον σκύλο σας να αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και να μειώσει τα επίπεδα άγχους του.

Οι λιχουδιές και οι έπαινοι που δίνονται κατά την εκπαίδευση, μπορούν να βοηθήσουν στην καλλιέργεια της αυτοπεποίθησης του σκύλου σας και να τον βοηθήσουν να αισθάνεται πιο χαλαρός σε νέες και άγνωστες καταστάσεις.

Αποφυγή ερεθισμάτων 

Εάν γνωρίζετε τι καταστάσεις προκαλούν το άγχος του σκύλου σας, είναι καλύτερο να τις αποφεύγετε.

Για παράδειγμα, αν ο σκύλος σας αγχώνεται κοντά σε παιδιά, αποφύγετε να τον πηγαίνετε σε μέρη όπου παίζουν παιδιά.

Φάρμακα

Εάν το άγχος του σκύλου σας είναι σοβαρό, ίσως χρειαστεί να εξετάσετε το ενδεχόμενο λήψης φαρμάκων για να τον βοηθήσετε να διαχειριστεί το άγχος του.

Κάποια αγχολυτικά που μπορούν να βοηθήσουν, είναι διάφορα προϊόντα HHC  https://hempoilshop.gr/ti-einai-to-hhc-eksaidrokannavinoli/ και CBD, όπως είναι το λάδι κάνναβης για σκύλους.

Φυσικά η λήψη φαρμάκων και αγχολυτικών, πρέπει πάντα να γίνεται υπό την καθοδήγηση του κτηνίατρού σας.

Με λίγο χρόνο, υπομονή και προσπάθεια, μπορείτε να κάνετε τη διαφορά στη ζωή του τριχωτού σας φίλου. Είτε μέσω της κοινωνικοποίησης, της εκπαίδευσης ή της χρήσης φαρμάκων, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βοηθήσετε τον σκύλο σας, να νιώθει πιο άνετα όταν έρχεται σε επαφή με κόσμο.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
https://doggieways.gr
Μπράβο για το άρθρο! Εδώ να πούμε ότι δεν υπάρχει τίποτα λάθος στο να καθησυχαζουμε τον σκύλο μας όταν φοβάται. Τα συναισθήματα δεν επιβραβεύονται, μόνο οι συμπεριφορές. Δεν θα ενισχύσουμε λοιπόν τον φόβο του αν τον χαϊδεύουμε ή του δίνουμε λιχουδιές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back