ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Ένας υπερμεγέθης σκύλος διδάσκει στα παιδιά την πρόκληση της μετακόμισης

Εικόνα του άρθρου Ένας υπερμεγέθης σκύλος διδάσκει στα παιδιά την πρόκληση της μετακόμισης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/07/2016, 00:31
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Μετακομίζοντας σε μια νέα πόλη μπορεί να είναι πρόκληση, ειδικά για τα παιδιά. Έτσι για την αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης ο σχεδιαστής Μιτς Μπόγερ δημιούργησε ένα παιδικό βιβλίο με έναν υπερμεγέθη σκύλο που μετακομίζει στη Νέα Υόρκη.

Ο Μπόγερ συνέλαβε την ιδέα για το βιβλίο όταν ξεκίνησε να φαντάζεται τον αξιολάτρευτο γερμανικής ράτσας σκύλο του, με το όνομα Βίβιαν, να παίρνει γιγάντια μορφή.

     


«Έχει μεγαλύτερη προσωπικότητα από ό,τι δείχνει και ήθελα να τη φωτογραφίσω», λέει ο Μπέγερ στην ιστοσελίδα Bored Panda.

Αυτό ήταν. Ερωτεύθηκε με την ιδέα τόσο πολύ που αποφάσισε να τη χρησιμοποιήσει ώστε να κάνει ευτυχισμένους και άλλους.

«Κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, πάνω από 5,5 εκατομμύρια παιδιά από ένα έως εννιά ετών μετακομίζουν σε ένα νέο σπίτι. Είναι τρομακτικό να αφήνεις πίσω σου σπίτι και ανθρώπους που αγαπάς» εξηγεί ο Μπόγερ και συνεχίζει: «Έτσι κάναμε αυτό το φωτογραφικό παιδικό άλμπουμ για έναν σκύλο που μετακομίσει σε μια νέα πόλη, βοηθώντας τα παιδιά με παρόμοιες εμπειρίες».

Ο τίτλος του βιβλίου είναι «Βίβιαν, ο σκύλος μετακομίζει στο Μπρούκλιν», έχει 32 σελίδες και απεικονίζει την ύψος 1,83 μ. Βίβιαν χαρούμενη να αντιμετωπίζει τη νέα μεγάλη πρόκληση που ήρθε στη ζωή της.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back