Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πώς μια βροχή μπορεί να αλλάξει τη μέρα

Εικόνα του άρθρου Πώς μια βροχή μπορεί να αλλάξει τη μέρα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/10/2016, 12:55
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Χτες στα Γιάννενα έβρεχε. Αυτό φυσικά δεν είναι είδηση. Ότι όμως, τουλάχιστον δύο προγραμματισμένα γεγονότα αναβλήθηκαν λόγω βροχής και πιο συγκεκριμένα, γιατί δεν μπόρεσαν να έρθουν αεροπορικώς οι συντελεστές τους στα Γιάννενα, είναι ένα ζήτημα. Χτες κατά τις 10 το πρωί, οι συνεργάτες του Λεωνίδα Καβάκου ειδοποίησαν ότι δεν μπορούν να είναι στην ώρα τους για την προγραμματισμένη συναυλία στο Πνευματικό Κέντρο. Αποτέλεσμα, ήταν να αναβληθεί για τις 8 του ερχόμενου Ιανουαρίου. Την ίδια περίπου ώρα, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός επίσης ενημέρωνε ότι θα καθυστερήσει να έρθει στα Γιάννενα όπου θα παρακολουθούσε τον απολογισμό της διοίκησης των σταδίων της πόλης και θα ανακοίνωνε και κάποιες πρωτοβουλίες. Τελικά, ο απολογισμός αναβλήθηκε για σήμερα, καθώς κατά τις 5 το απόγευμα, ο κ. Συναδινός ήταν ακόμα στο δρόμο. Αποτέλεσμα, οι 30 περίπου άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα Τύπου των «Ζωσιμάδων» να φύγουν, για να επιστρέψουν σήμερα.

Θα πει κάποιος ότι «δεν έγινε και τίποτα τόσο τραγικό» και θα έχει δίκιο. Επειδή όμως ο κοινός παρονομαστής αυτών των δύο αναβολών (και αρκετών ακόμα, ενδεχομένως) είναι η καθυστέρηση ή και ματαίωση μιας πτήσης, γίνεται κατανοητό ότι πρόκειται για πρόβλημα που λύνεται. Πώς; Εάν το αεροδρόμιο αποκτήσει επιτέλους τη λειτουργικότητα που χρειάζεται και γι αυτές τις βροχερές μέρες των Ιωαννίνων, που είναι πολλές και σταματήσει η σκιαμαχία δεκαετιών για διάφορους δευτερεύοντες συνδικαλισμούς.

Το σημαντικότερο πρόβλημα όμως, παραμένουν οι καταστροφές. Όλο και περισσότερο, τα τελευταία χρόνια, οι βροχές προκαλούν μεγάλα προβλήματα, ειδικά στην Ήπειρο, καταστρέφουν δρόμους, σπίτια, απειλούν ζωές ενίοτε, αλλάζουν ολόκληρο προγραμματισμό στους δήμους, προκαλούν έκτακτες ανάγκες που πλέον, δύσκολα μπορούν να καλυφθούν χρηματικά. Μετά από ένα μέτριο μετεωρολογικό τριήμερο, θα έλεγε κανείς, η Θεσπρωτία υποφέρει από τις πλημμύρες με κλειστούς δρόμους και καταστροφές. Η ευθύνη του ανθρώπινου παράγοντα είναι δεδομένη και η ανάγκη και απαίτηση για βελτιωτικές παρεμβάσεις, για να διορθώσουμε δηλαδή τις δικές μας κακές αρχικές επιλογές, απαραίτητη.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
Στέφανος Χρηστογούλας
Τι σας κάνει να πιστεύεται ότι την 8η Ιανουαρίου οι συνθήκες καιρού στα Ιωάννινα θα επιτρέψουν τα αεροπλάνα να προσεγγίσουν. Ας έρθει με το αυτοκίνητο ή ακόμη και με το λεωφορείο ο Καβάκος εκτός αν φοβάται μην χαλάσει τα χέρια του και δεν μας παίξει βιολί.....
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back