ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πώς δεν εξοικονομεί 700.000 ευρώ τον χρόνο

Εικόνα του άρθρου Πώς δεν εξοικονομεί 700.000 ευρώ τον χρόνο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/10/2020, 15:59
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πριν από έναν χρόνο, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων προχώρησε τις διαγωνιστικές διαδικασίες για την προμήθεια και εγκατάσταση δεξαμενών υγραερίου προκειμένου να καλύψει τις ενεργειακές του ανάγκες. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 430.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Ηπείρου. Η τότε διοίκηση του Νοσοκομείο είχε αναφέρει ότι με την υλοποίηση του έργου αυτού, θα γίνει η εξοικονόμηση 700.000 ευρώ κάθε χρόνο, ενώ παράλληλα θα υπάρξει μείωση της εκπομπής ρύπων.

Για την εγκατάσταση των δεξαμενών υγραερίου, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας είχε εγκρίνει και τους περιβαλλοντικούς όρους. Ωστόσο, το έργο κόλλησε στην ερμηνεία των διατάξεων εκ μέρους των υπηρεσιών της Πολεοδομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Παρά τις «οχλήσεις» της τότε διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και του περιφερειάρχη Ηπείρου προς το υπουργείο, το ζήτημα δεν έχει λυθεί μέχρι σήμερα.

Για την όλη υπόθεση, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή και στον υπουργό Περιβάλλοντος, τον Ιούλιο. Το υπουργείο Περιβάλλοντος απάντησε και με την απάντησή του παραπέμπει… στο μέλλον.

«Η εγκατάσταση υπόγειων δεξαμενών υγραερίου χωρητικότητας 200 κ.μ. στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων δεν είναι επιτρεπτή βάσει του σχετικού κανονισμού. Η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου θα διερευνήσει τη σκοπιμότητα επικαιροποίησης του Κανονισμού σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία» τονίζεται.

Η βουλευτής κα Τζούφη σχολιάζει σχετικά, σε ανακοίνωσή της: «Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα προς αυτήν την κατεύθυνση, καθώς το έργο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας Ηπείρου και οι καθυστερήσεις καθιστούν αβέβαιο το μέλλον της επένδυσης».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back