ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Πώς το ΑΙ βλέπει τα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Πώς το ΑΙ βλέπει τα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/01/2024, 16:57
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE - ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια από τις πιο δημοφιλείς και πρώιμες εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης, είναι η φωτογραφική σύνθεση.

Δεκάδες (αν όχι ήδη εκατοντάδες) είναι οι διαδικτυακές πλατφόρμες και εφαρμογές, όπου μπορείς να βάλεις μια αδρή περιγραφή της εικόνας που θες και η AI να στη φτιάξει, ακολουθώντας κάποιες τεχνοτροπίες κ.λπ.

Μπορείς επίσης να ανεβάσεις μια πραγματική εικόνα και να ζητήσεις η σύνθεση να γίνει με βάση αυτή.

Πώς «βλέπει» λοιπόν το διαβόητο AI (που πλέον, αρκετοί-ες το βάζουν και στα… λάχανα) τα Γιάννενα, με βάση εικόνες του παρελθόντος;

Πήραμε λοιπόν τέσσερις καρτ ποστάλ των Ιωαννίνων και ζητήσαμε από το Imagine.AI να μας πει τι βλέπει. Ιδού:

H κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων:


Το Ιτς Καλέ, από τον Μώλο:

Και πάλι ο Μώλος και το Ιτς Καλέ, από άλλη οπτική γωνία:

Το Νησί:





ΣΧΟΛΙΑ
Φονιάς
Φοράτε αλβανική φουστανέλα, τουρκικό φέσι, χορεύετε τσάμικο τον χορό των Τσαμηδων, ζεϊμπέκικο, το χορό των ζειμπεκηδων, ακούτε αμανεδες αραβοτουρκικα σκυλάδικα και χρησιμοποιείτε καθημερινά μόνο, 300 τουρκικές λέξεις. Καμαρωνετε σα γύφτικα σκεπαρνια ότι είστε απόγονοι αρχαίων Ελλήνων, αλλά στην ουσία είστε τουρκαλβανοι νεοραγιαδες που γαματε τον τόπο αυτό εδώ και 1700 χρόνια και προσκυνατε Εβραίους ανθέλληνες θεούς αγίους και Ρωμαίους δολοφόνους αυτοκράτορες που δολοφόνησαν εκατομμύρια Έλληνες κατέστρεψαν τα μνημεία τους ναούς τα στάδια τις φιλοσοφικές σχολές τα θέατρα τα αγάλματα κλπ των ενδόξων προγόνων μας που θαυμαζει όλος ο κόσμος. Ή όρθιος και θα πολεμάς ή γονατιστός και θα προσκυνάς γκιαουρη βΡωμιε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back