ΗΠΕΙΡΟΣ

Πώς ανοίγει ο τουρισμός

Εικόνα του άρθρου Πώς ανοίγει ο τουρισμός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/05/2021, 11:52
ΗΠΕΙΡΟΣ

Σύμφωνα με το πιο πρόσφατο σχετικό ΦΕΚ, τα τουριστικά καταλύματα και εγκαταστάσεις θα πρέπει να καλύπτουν τις εξής προδιαγραφές, μέχρι τις 31 Μαΐου 2022:

Υποχρεωτική παρακολούθηση σεμιναρίου για κατάλυμα 1 έως 50 δωματίων: εκπαίδευση ενός ατόμου ανά κατάλυμα και άνω των 50 δωματίων: εκπαίδευση ενός ατόμου ανά υπηρεσία/τμήμα καταλύματος

Η εκπαίδευση των συντονιστών πραγματοποιείται μέσω της ιστοσελίδας του ΞΕΕ για τα κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα και από την ηλεκτρονική πλατφόρμα www.healthfirsttourism.gr για τα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα

Αν ψάχνετε για ξενοδοχείο στα Γιάννενα, θα το βρείτε εδώ

Στη συνέχεια οι συντονιστές των τουριστικών καταλυμάτων, πλην των κάμπινγκ θα πρέπει να έχουν εκπαιδεύσει το προσωπικό έως τις 30 Ιουνίου.

Οι συντονιστές των κάμπινγκ θα πρέπει να έχουν εκπαιδευτεί οι ίδιοι και να έχουν εκπαιδεύσει το προσωπικό τους έως τις 15 Ιουνίου.

Για την εκπαίδευση του συντονιστή δεν εκδίδεται κάποια βεβαίωση αλλά απαιτείται να υπάρχουν νέες υπεύθυνες δηλώσεις από το προσωπικό του τουριστικού καταλύματος, πλην των κάμπινγκ, ότι εκπαιδεύτηκαν εκ νέου στην τήρηση των ειδικών πρωτοκόλλων υγειονομικού περιεχομένου.

Σημειώνεται ότι η πιστοποίηση της εκπαίδευσης από δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα παραμένει προαιρετική.

Η υποχρεωτική διενέργεια ελέγχου ανίχνευσης για τους επιχειρηματίες και το προσωπικό των τουριστικών καταλυμάτων μπορεί να γίνει με rapid test ή self-test. Η υποχρέωση για διενέργεια rapid test ή self-test περιλαμβάνει και όσους έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει από covid.

Ως αρμόδια υπηρεσία για την ενημέρωση του κοινού ως προς την εφαρμογή της παρούσας ορίζεται το Υπουργείο Τουρισμού, μέσω του τετραψήφιου τηλεφωνικού αριθμού 1572 και της επίσημης ιστοσελίδας του mintour.gov.gr.

H σχετική απόφαση είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back