Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πώς θα γιορταστούν τα 40 χρόνια της Ιατρικής

Εικόνα του άρθρου Πώς θα γιορταστούν τα 40 χρόνια της Ιατρικής
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/11/2017, 15:31
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων γιορτάζει τα 40 χρόνια της με μια σειρά από εκδηλώσεις από 24 έως 29 Νοεμβρίου.  

«Σκοπός αυτών των εκδηλώσεων είναι να γίνει γνωστή η Ιατρική σχολή για την υψηλού επιπέδου παροχή ιατρικής φροντίδας καθώς αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί κέντρο αναφοράς για ιατρικές υπηρεσίες αιχμής σε μια ευρεία γεωγραφική έκταση που ξεπερνά τα όρια της Ηπείρου» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.


Παρασκευή 24 Νοεμβρίου

«Στα μονοπάτια των πρώτων», στις 18:30, στην αίθουσα τελετών «Γεώργιος Μυλωνάς» στην πανεπιστημιούπολη.  

Στην εκδήλωση αυτή θα επιδοθούν ψηφίσματα στους ομότιμους καθηγητές της Ιατρικής Σχολής. Θα προηγηθούν ομιλίες.

Σάββατο 25 Νοεμβρίου

Τελετή εορτασμού, στις 19:00, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών

Θα γίνουν ομιλίες από τον πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής Μηνά Πασχόπουλο και από τον ακαδημαϊκό Χαράλαμπο Μουτσόπουλο. Θα βραβευτούν η 1η επιτυχούσα εν έτει 1977 Δήμητρα Μαυρίδου και η 1η επιτυχούσα εν έτει 2017 Ερασμία Ράπτη. Θα ακολουθήσει συναυλία της Καμεράτας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, παρουσία της συνθέτριας Ελένης Καραΐνδρου.

Κυριακή 26 Νοεμβρίου

Παρουσίαση συλλογικού τόμου, στις 11:00, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», στα παλιά σφαγεία

Παρουσίαση του συλλογικού τόμου με τίτλο «Υβριδικά και ιδιότυπα όντα. Αποκλίσεις από την 'κανονικότητα' στην Αρχαία Ελληνική Μυθολογία και στη Σύγχρονη Ιατρική» σε επιμέλεια Παν. Σουκάκου, Α. Γκάρτζιου-Τάττη και Μ. Πασχόπουλου.

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου

Ημερίδα με τίτλο: «Πώς μαθαίνει ο εγκέφαλος», στις 17:30, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», στα παλιά σφαγεία

Στην ημερίδα συμμετέχουν η Μονάδα Ιατρικής Εκπαίδευσης του Εργαστηρίου Υγιεινής & Επιδημιολογίας, η Επιτροπή Σπουδών του Τμήματος Ιατρικής, η Ομάδα Εσωτερικής Αξιολόγησης του Τμήματος Ιατρικής, και όλες οι φοιτητικές οργανώσεις του Τμήματος Ιατρικής.


Οι φοιτητές Ιατρικής στην πόλη

Οι φοιτητικοί σύλλογοι HelMSIC, MEDICO και ΕΕΦΙΕ συμμετέχουν φέτος στους εορτασμούς των 40 χρόνων από την ίδρυση της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στις 24 και 25 Νοεμβρίου, από τις 11:00 έως τις 13:00, θα πραγματοποιηθεί μία μεγάλη δράση ενημέρωσης από φοιτητικές ομάδες της Ιατρικής Σχολής στη συμβολή οδών Γρηγορίου Σακκά και Μιχαήλ Αγγέλου για τα εξής ιατρικά  θέματα: καρδιαγγεακή νόσο, σεξουαλικώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις, HIV/AIDS.  

Επίσης, η Ιατρική Σχολή και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου θα πραγματοποιήσουν παρεμβάσεις σε ενδιαφερόμενες σχολικές μονάδες που στόχο θα έχουν οι μαθητές/τριες να αναγνωρίζουν συμπεριφορές που σχετίζονται με την υγεία, να θέτουν προσωπικούς στόχους, να καταρρίπτουν μύθους και να λαμβάνουν αποφάσεις που συνδέονται με τη χρήση των ουσιών, τη σωματική άσκηση, τη διατροφή, το κάπνισμα κ.ά.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back