Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πώς θα γίνει «έξυπνη» η πόλη

Εικόνα του άρθρου Πώς θα γίνει «έξυπνη» η πόλη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/02/2019, 17:10
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τα σχέδιά της για τη διαμόρφωση της «έξυπνης πόλης» παρουσιάζει η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» και ο υποψήφιος δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ: Στην καταγραφή της υλικοτεχνικής υποδομής και την καλύτερη οργάνωσή της, στη δημιουργία νέων υποδομών που θα λειτουργούν ανεξαρτήτως αλλαγής προσώπων στον Δήμο και την πιλοτική εφαρμογή των έργων ώστε να αξιοποιούνται πριν μπουν σε κανονική λειτουργία και στη συνέχεια.

Αντιπροσωπεία της παράταξης συναντήθηκε με μέλη της ομάδας σύνταξης της μελέτης Επιχειρησιακού Σχεδίου του Δήμου Ιωαννιτών για την «Έξυπνη Πόλη», για να συζητήσει κομμάτια της μελέτης.

Η παράταξη αφήνει αιχμές για τη δημοτική αρχή λέγοντας ότι πέρα από τις ελλείψεις  «υπάρχουν υποδομές που δεν επιτελούν τους σκοπούς για τους οποίους δημιουργήθηκαν ή έχουν ουσιαστικά απαξιωθεί με αποκλειστική ευθύνη της παρούσας δημοτικής αρχής».

Η παράταξη τονίζει ακόμα ότι πρέπει να ενισχυθεί η συνεργασία με τις τοπικές επιχειρήσεις αλλά και άλλες επιχειρήσεις μεγαλύτερης εμβέλειας «λόγω του πολύ καλού επιπέδου του εργατικού δυναμικού που υπάρχει» και διαγιγνώσκει «δυσπιστία» στη στάση τοπικών επιχειρήσεων επί του παρόντος. Λέει ακόμα ότι «πρέπει να υπάρχει η απαραίτητη γνώση για τη γενικότερη δυναμική της περιοχής και να είναι διαθέσιμες σαφείς πληροφορίες για τα περιθώρια ανάπτυξης» και τέλος, παρατηρεί κάτι που χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση, καθώς μιλάει για τη δημιουργία «εμβληματικών» σημείων στον Δήμο «τα οποία θα συμβάλλουν στη δημιουργία brand name».

Τέλος, η αρμόδια επιτροπή της παράταξης σημειώνει ότι «πρέπει να καλλιεργήσουμε μια κουλτούρα που θα χαρακτηρίζεται από σεβασμό στην πόλη, διάθεση για συμμετοχή στα κοινά και εμπιστοσύνη στις νέες τεχνολογίες και η παράταξή μας δεσμεύεται να πρωταγωνιστήσει σε αυτή την προσπάθεια».




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back