Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Πώς θα αντικρίσετε στα μάτια εμάς τους γονείς;»

Εικόνα του άρθρου «Πώς θα αντικρίσετε στα μάτια εμάς τους γονείς;»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/07/2024, 14:57
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τη Δευτέρα 29 Ιουλίου το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας «Ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης». Ένα νομοσχέδιο που έγινε γνωστό μόνο στις αρχές Ιουλίου.

Με αυτό έρχεται η κατάργηση των κέντρων πρόληψης και των θεραπευτικών προγραμμάτων και η ένταξή τους σε έναν ενοποιημένο φορέα.

Οι αντιδράσεις από φορείς είναι πολλές. Ο Σύλλογος Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος κάνει λόγο όχι για μεταρρύθμιση, αλλά για απορρύθμιση.

«Οι άνθρωποι με εξαρτήσεις μπορούν σήμερα να επιλέξουν ανάμεσα από πολλές και διαφορετικές προσεγγίσεις και έχουν άμεσα την φροντίδα που χρειάζονται και προτιμούν… Έχοντας άμεσα την εμπειρία του έργου που επιτελεί το ΚΕΘΕΑ, είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι μόνο μέσα από τα στεγνά Θεραπευτικά Προγράμματα η απεξάρτηση είναι αποτελεσματική» τονίζει σε ανακοίνωσή του.

«Με το σχέδιο νόμου η πολιτεία θέλει λειτουργικούς ελεγχόμενους χρήστες και όχι απεξαρτημένους…» προσθέτει.

Και εύλογα ο Σύλλογος απευθύνεται στους βουλευτές της Ηπείρου: «Το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ το γνωρίζετε εδώ και 17 χρόνια που δραστηριοποιείται στην Περιφέρεια Ηπείρου και όχι μόνο. Θα σβήσετε και το όνομα, την ιστορία και την ταυτότητά του; Τι θέση θα πάρετε; Πως θα αντικρίσετε στα μάτια εμάς τους γονείς; Μετά από χρόνια όταν θα έχουν διαλυθεί τα στεγνά προγράμματα, τι θα λέτε στις οικογένειες και στα παιδιά; Ότι δεν ξέρατε;».

Η βουλευτής Ιωαννίνων με τη «Νέα Αριστερά» Μερόπη Τζούφη, σε παρέμβαση που έκανε στη συζήτηση του νομοσχεδίου, μίλησε για «αντιμεταρρύθμιση της ψυχικής υγείας που καταργεί τα δημόσια και πολυετή προγράμματα απεξάρτησης». Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό να αποσύρουν το νομοσχέδιο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back