ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πώς ξεκινάνε όλα από ένα αυτόγραφο του Lemmy

Εικόνα του άρθρου Πώς ξεκινάνε όλα από ένα αυτόγραφο του Lemmy
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/08/2018, 23:30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Στις 30 Αυγούστου στον Πολυχώρο Αγορά, τα Γιάννενα θα φτάσουν όσο πιο κοντά γίνεται, δεδομένων και των… αντικειμενικών συνθηκών, στο μύθο των Motorhead. Ο Φίλιπ Άντονι Κάμπελ, ο κιθαρίστας της «everything louder than everyone else» μπάντας που δεν υπάρχει πια, μετά το θάνατο του Λέμι Κίλιμιστερ, έρχεται στα Γιάννενα με τους… γιους του.

Δεν είναι πλάκα. Οι Bastard Sons, το συγκρότημα με το οποίο θα παίξει την Τετάρτη το βράδυ, αποτελείται από τους τρεις (κανονικούς) γιους του, Τοντ, Ντέιν και Τάιλα, συν τον Νιλ Σταρ στα φωνητικά.

Μικρές λεπτομέρειες από το μέγεθος του μουσικού, είναι εκείνες που κάνουν και τη διαφορά: Στο άλμπουμ των Bastard Sons παίζει μεταξύ άλλων  κιθάρα ο Ντέιβ Μπροκ, δηλαδή ο πιο διαχρονικός τύπος στη μουσική κολεκτίβα των Hawkwind. Όλα όμως έχουν την εξήγησή τους.

Ο Κάμπελ, ο Wizzo σε αυτή την τεσσερακονταετή σχεδόν παρουσία του στους Motorhead, όταν ήταν 12 χρονών γνώρισε τον Λέμι μετά από μια συναυλία των Hawkwind και του ζήτησε αυτόγραφο. Αυτά συνέβησαν το σωτήριο έτος 1973, λίγο πριν δηλαδή ο Λέμι συλληφθεί για κατοχή ναρκωτικών και αποφασίσει να φτιάξει τη δική του μπάντα.

Δώδεκα χρόνια αργότερα, ένας μάλλον ασταθής τύπος (όσο και τρομερός κιθαρίστας), ο Ρόμπι Ρόμπερτσον, κατάφερε να εκνευρίσει, μετά τον Φιλ Λάινοτ των Thin Lizzy και τον Λέμι και τελικά πήρε οριστικά καταγγελία σύμβασης από το μεταλλικό ΟΑΕΔ . Στη θέση του προσλήφθηκε ο 12χρονος με το αυτόγραφο, συν ο Wurzel, ο οποίος επίσης μας έχει αφήσει χρόνους πρόσφατα.

«Ξεκίνησα να παίζω με μια πολύ φτηνή απομίμηση Les Paul» περιγράφει ο ίδιος ο Κάμπελ. «Το 1978 αγόρασα την πρώτη μου Les Paul σε πρωτοχρονιάτικες εκπτώσεις. Αργότερα, μου την έκλεψαν», συμπληρώνει.

Αρχικά ως δεύτερος κιθαρίστας, μετέπειτα ως μοναδικός, όταν οι Motorhead ξανάγιναν τρίο, ο Κάμπελ σύνδεσε το όνομά του με τις μεγαλύτερες στιγμές της μπάντας.

«Δεν κάνω προθέρμανση. Απλά, έρχομαι στο live, περιμένω μέχρι να ανέβω στη σκηνή και παίζω όσο καλύτερα μπορώ» λέει για τα live.

Ένα τέτοιο, αναμένεται να είναι και αυτό της Πέμπτης, καθότι το setlist από την εμφάνιση στο DRU Park στην Ολλανδία, προμηνύει μεγάλο πάρτι και όχι απλά ένα Motorhead tribute:

Big Mouth

Sharp Dressed Man

Rock Out

Going to Brazil

Freakshow

Born to Raise Hell

Get On Your Knees

R.A.M.O.N.E.S.

Ringleader

Dark Days

Silver Machine

Ace of Spades

High Rule

Sympathy for the Devil


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back