Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

PwC: Ένας λογιστικός κολοσσός στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου PwC: Ένας λογιστικός κολοσσός στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/11/2022, 16:18
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια από τις μεγαλύτερες λογιστικές εταιρίες στον κόσμο, η Price Waterhouse Coopers (PwC), ετοιμάζεται να ανοίξει γραφεία στα Γιάννενα.

Εξ ου και η συνάντηση του περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη με τα στελέχη της εταιρίας,  Άννα Ταμπακιάν, Λευκή Αυδή, Βάσω Γρίβα και Μάνο Κουρκακιώτη,  που ενημέρωσαν για το πλάνο της εταιρείας.

Τα τελευταία χρόνια η PwC έχει έδρα στην Αθήνα και ανοίγει περιφερειακά ανοίγοντας γραφεία σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και από τον Δεκέμβριο, θα λιτουργήσει ένα digital center στα Γιάννενα.

Η εταιρία ξεκίνησε το μακρινό 1849 από τον Σάμιουελ Πράις και μέχρι το 1974 ήταν γνωστή ως Price, Waterhouse and Co, με έδρα το Λονδίνο.

Το 1998 συγχωνεύτηκε με μια επίσης πολύ μεγάλη λογιστική εταιρία, την Coopers and Lybrand, οπότε και προέκυψε η PricewaterhouseCoopers-PwC.

Πρόεδρός της είναι ο Ρόμπερ Μόρετζ και στην Ελλάδα, εκτιμάται ότι απασχολεί περί τους 1.800 εργαζόμενους-ες.

Ο κ. Καχριμάνης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου «εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιλογή της Ηπείρου για την επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας, υπογραμμίζοντας ότι η περιφερειακή Αρχή  θα είναι  αρωγός σε ο, τι εξαρτάται από τις υπηρεσίες της  Περιφέρειας, επιδιώκοντας να ενταχθεί και αυτή στο οικοσύστημα (κόμβο) καινοτομίας που δημιουργείται στα Ιωάννινα».

Βέβαια, το αντικείμενο της εταιρίας δεν είναι «καινοτόμο», θα μπορούσε θεωρητικά όμως να είναι συναφείς κάποιες λειτουργίες της. Τα digital centers είναι άλλωστε μια γενική πρακτική μεγάλων εταιριών που προσπαθούν να μεταφέρουν κομμάτι των υπηρεσιών τους στο «νέφος» και την εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση.

Οπότε, ο κ. Καχριμάνης ενημέρωσε τα στελέχη της PwC για την προοπτική της «δημιουργίας του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας», για το οποίο, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, «η εταιρεία έδειξε ενδιαφέρον ένταξής της σε αυτό, όταν ολοκληρωθεί».

Σημειώνεται ότι η PwC διοργανώνει εργαστήριο στις 30 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο του Μαθηματικού Ιωαννίνων, σε συνεργασία με τη Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του ιδρύματος.

Περισσότερα, εδώ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3