Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πτήσεις σε νέα εποχή

Εικόνα του άρθρου Πτήσεις σε νέα εποχή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/09/2018, 20:04
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Από την 1η Νοεμβρίου, τα Γιάννενα θα έχουν άλλη μια «διέξοδο», προς Αθήνα τουλάχιστον. Η πτήση της Sky Express φιλοδοξεί, όχι μόνο να σπάσει το μονοπώλιο δεκαετιών, αλλά και να καθιερωθεί με καθημερινή πτήση από και προς Αθήνα.

Η ιστορία των πτήσεων στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων έχει εξελιχθεί σε ένα μικρό σήριαλ, ειδικά μετά την αποχώρηση της TUS που αυτόματα, «αφαίρεσε» ένα δρομολόγιο, προς Λάρνακα, δεν υλοποίησε ένα υποσχεθέν, προς Τελ Αβίβ και προφανώς, δεν θα κάνει δύο… ανεπίσημα, προς Γερμανία και Ρώμη.

Επίσης, το ίδιο το αεροδρόμιο Ιωαννίνων είναι μια σχεδόν… απίθανη ιστορία, που επιβεβαιώνεται ως τέτοια και από τον τρόπο ανακατασκευής του, με μια πτέρυγα κατεδαφισμένη ανάμεσα σε αφίξεις και αναχωρήσεις… Η πιο πρόσφατη υπόσχεση είναι ότι αρχές του 2019 θα είναι όλα έτοιμα, σε ένα έργο που διαδοχικές κυβερνήσεις είτε υπερεκτίμησαν, είτε παραλίγο να καταστρέψουν.

Ήδη, λειτουργεί η νέα αίθουσα αναχωρήσεων και το πάρκινγκ και μένει να κατασκευαστεί η υπόλοιπη νέα αίθουσα αφίξεων, καθώς και ο κόμβος σύνδεσης με το δρόμο. Ένα από τα άμεσα προβλήματα που αναμένονται, είναι η εξυπηρέτηση των αφίξεων από τη μια και μοναδική ταινία αποσκευών…

Η δεύτερη, μετά της Aegean πτήση, από και προς Αθήνα λοιπόν, θα έρχεται στις 11 το πρωί, πλην Κυριακής που θα έρχεται στις 16.00.

«Η Sky Express είναι μια ελληνική αεροπορική εταιρία, που διαθέτει 12 σκάφη τύπου ATR, καινούργια και προχωράει σε ανανεώσεις του στόλου της» τονίζει στον Τύπο Ιωαννίνων η Καρμέλια Ρούσσου, αντιπρόσωπος πωλήσεων της εταιρίας. «Εξυπηρετούμε 32 προορισμούς συνολικά και προσθέτουμε από το Νοέμβριο τα Χανιά και τα Γιάννενα».

Ο «οδηγός» για τα νέα δρομολόγια, ήταν η συνεχής αυξητική τάση του αριθμού επιβατών, καθώς και τα παραδείγματα από άλλες πόλεις της περιφέρειας, όπως η Αλεξανδρούπολη. «Το 2018 αναμένουμε ότι ο αριθμός επιβατών θα διπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι» συμπληρώνει η κα Ρούσου και συμπληρώνει: «Δεν είμαστε low cost εταιρία. Παρότι μπορεί να… ξεγελάει το φτηνό εισιτήριο, υπάρχουν όλες οι υπηρεσίες και οι ανέσεις που προσφέρονται στις πτήσεις, χωρίς ‘εκπτώσεις’».

Ένα από τα βασικά επιχειρήματα της Sky Express είναι τα περίπου 85 ευρώ πήγαινε-έλα στην Αθήνα, ποσό που είναι κατά τι μεγαλύτερο από τα διόδια του ίδιου ταξιδιού με αυτοκίνητο. Βέβαια, αντίστοιχου κόστους εισιτήρια είναι δυνατό να βρεθούν και σε άλλες πτήσεις, αλλά ως προσφορές τελευταίων θέσεων κ.λπ.

Κάπως έτσι, σε ένα μήνα, το αεροδρόμιο Ιωαννίνων και οι συγκοινωνίες της πόλης, μπαίνουν σε νέα φάση. Και φυσικά, θα πρέπει να εξυπηρετήσουν μεγαλύτερες ανάγκες, περισσότερους επιβάτες κ.λπ. πράγμα που μένει να φανεί στην πράξη.



ΣΧΟΛΙΑ
Κωστας
Ευχομαστε καλη επιτυχια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back