ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ψυχορραγήματα» στο Νεκρομαντείο Αχέροντα

Εικόνα του άρθρου «Ψυχορραγήματα» στο Νεκρομαντείο Αχέροντα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/06/2024, 23:27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο Νεκρομαντείο Αχέροντα, στην Πρέβεζα, θα ανέβει στις 1 και 2 Ιουλίου, στις 20:45, η θεατρική παράσταση «Ψυχορραγήματα» στο πλαίσιο του θεσμού του υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός».

Την παράσταση σκηνοθετεί ο Γιώργος Κουτλής, που έχει και την ευθύνη της επιμέλειας του σκηνικού χώρου. Κείμενο: Suyako, δραματουργία: Ελένη Κουτσιούμπα και μουσική σύνθεση: Panú. Ερμηνεύουν η Ελένη Κουτσιούμπα και ο Πάνος Μανουηλίδης.

Σε σχετικό σημείωμα αναφέρεται: «Στον κατεξοχήν φορτισμένο τόπο του Νεκρομαντείου του Αχέροντα, συναντάμε μια γυναίκα στην αυλή του σπιτιού της. Μας καλωσορίζει και μας μαζεύει γύρω της για να μας διηγηθεί την εμπειρία της από την πρώτη της συνάντηση με το φαινόμενο του θανάτου.

Μαζί της, δίπλα της ένας μουσικός σαν μια αόρατη φιγούρα τη συνοδεύει ηχητικά σε αυτή τη σύγχρονη και συνάμα παραδοσιακή αφήγηση. Μια αφήγηση για το πέρασμά από την εγκόσμια κατάσταση στην υπερκόσμια. Μια προσπάθεια κατανόησης και εξαγνισμού του δεύτερου μέρους του ζεύγους ‘Ζωή και Θάνατος. Αυτού του τόσο καθημερινού και αναπόσπαστου μέρους κάθε ύπαρξης που ακόμη μας δυσκολεύει στην αποδοχή του».

Η εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν από το υπουργείο Πολιτισμού.

Απαραίτητη η προκράτηση θέσης.

Πληροφορίες και προκράτηση θέσης στην ιστοσελίδα: www.allofgreeceoneculture.gr/

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3