Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ψήφο-ψήφο…»

Εικόνα του άρθρου «Ψήφο-ψήφο…»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/05/2019, 01:44
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δεν ήταν μόνο οι συνεχείς επιθέσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή ειδικά την πρόσφατη δήλωση του τελευταίου περί «επταήμερης εργασίας», αλλά και η επίκληση στις… παραδοσιακές προεκλογικές μεθόδους.

Έτσι και αλλιώς, ο πρωθυπουργός έδωσε χαρακτήρα σφυγμομέτρησης σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες, λέγοντας ότι οι βουλευτικές θα γίνουν «Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο». Αναφέρθηκε δύο φορές στον υποψήφιο περιφερειάρχη Γιώργο Ζάψα, αλλά και στον Λάζαρο Νάτση, για τις εκλογές στα Γιάννενα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις μικρότερες ηλικίες, 30άρηδες, 20άρηδες, αλλά και 17άρηδες, επιχειρώντας ένα σαφές άνοιγμα στην «πρώτη ψήφο» που φέτος έρχεται νωρίτερα από ό,τι παλιότερα. «Είναι η πρώτη γενιά μετά τον πόλεμο που έζησε την πιθανότητα να περάσει χειρότερα από τις προηγούμενες», είπε, μεταξύ άλλων.  Χαιρέτισε δε τη νεανική αμφισβήτηση, λέγοντας ότι «είναι στοιχείο ωριμότητας» και ότι «οι κριτές μας είναι πλέον πολύ πιο αυστηροί», θεωρώντας ότι η σχέση τους με το διαδίκτυο κ.λπ. είναι «στοιχείο δημοκρατίας».

Υπογράψαμε συμβόλαιο με το λαό. Να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια και να σταματήσουμε την καταστροφή. Το συμβόλαιο είναι πάλι πάνω στο τραπέζι, αποδείξεις είναι όσα κάναμε (…) και η εντολή που ζητάμε από τους πολλούς εκ νέου είναι σαφής, να δίνουμε μάχες για τους πολλούς», κατέληξε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά το τέλος της ομιλίας, επέστρεψε για… ανκόρ, καλώντας τους συγκεντρωμένους στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Du Lac να πάνε «ψήφο-ψήφο» μέχρι την κάλπη, λέγοντας ότι «ο παραδοσιακός τρόπος, είναι ο καλύτερος».

 

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back