ΕΛΛΑΔΑ

Ψήφισαν άρση ασυλίας της Ασημακοπούλου

Εικόνα του άρθρου Ψήφισαν άρση ασυλίας της Ασημακοπούλου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/12/2016, 16:32
ΕΛΛΑΔΑ

Μετά και από δικό της αίτημα και παρά την αρνητική εισήγηση της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας η Βουλή ψήφισε υπέρ της άρσης της ασυλίας της βουλευτίνας της Ν.Δ., Άννας Ασημακοπούλου με 136 «ναι» και 37 «όχι»

Η άρση της ασυλίας της Άννας Ασημακοπούλου είχε ζητηθεί από την Εισαγγελία Ιωαννίνων με δικογραφία που είχε διαβιβάσει στα τέλη Σεπτεμβρίου στη Βουλή.

Ο Άννα Ασημακοπούλου με επιστολή της προς τον πρόεδρο και τα μέλη της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας είχε ζητήσει της άρση ασυλίας της ώστε να μην υπάρχει «καμία σκιά» για την θητεία της, αλλά και για λόγους ίσης μεταχείρισης με τα άλλα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων.

Παράλληλα, η Ολομέλεια της Βουλής απέρριψε το αίτημα για άρση της ασυλίας του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. κι υπουργού Εθν. Άμυνας, Π. Καμμένου, για υπόθεση που σχετίζεται με την αντιπαράθεσή του με την πρώην βουλευτίνα των ΑΝ.ΕΛ., Στ. Ξουλίδου. Το αίτημα για άρση της ασυλίας του Π. Καμμένου απορρίφθηκε με 133 ψήφους κατά, 33 ψήφους υπέρ και 3 παρών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back