Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ψευτομερεμέτια» και τουρισμός

Εικόνα του άρθρου «Ψευτομερεμέτια» και τουρισμός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/08/2019, 15:08
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Σπύρος Ριζόπουλος, εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος με τους Ορίζοντες Ηπείρου, σε ανακοίνωσή του για το αεροδρόμιο και τον τουρισμό της Ηπείρου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ένα πράγμα για το οποίο είμαστε γνωστοί πανελλαδικά ως Ήπειρος είναι τα καλοκαιρινά μας πανηγύρια. Σε αυτά τα πανηγύρια προστέθηκαν και οι αστείοι πανηγυρισμοί για το αεροδρόμιο.

Αναφέρεται και πάλι σε «διαπλεκόμενα ΜΜΕ» χωρίς, για μια ακόμα φορά, να προσδιορίζει το χαρακτηρισμό του και προσθέτει δύο σημεία, τα οποία χαρακτηρίζει «αλήθειες»: Ότι η Ήπειρος «δεν αποτελεί τουριστικό προορισμό παρά το γεγονός ότι συνδυάζει τη δυνατότητα και θάλασσας και βουνού και μπορεί να έχει επισκεψιμότητα 12 μήνες το χρόνο» και ότι το αεροδρόμιο, «παρά τα ψευτομερεμέτια που γίνονται είναι ένα μικρό, ξεπερασμένο και ακατάλληλο αεροδρόμιο».

Επιμένει στη δική του πρόταση για αεροδρόμιο «στο κέντρο της Ηπείρου», στην περιοχή της Φιλιππιάδας και καταλήγει τονίζοντας ότι «πρέπει να καταλάβουν όλοι και κυρίως η Περιφερειακή Αρχή ότι η Ήπειρος όπως είναι σήμερα θα αποτελεί πάντοτε τον φτωχό συγγενή, την πιο φτωχή περιφέρεια της Ευρωζώνης». Το συγκεκριμένο στοιχείο, για την «πιο φτωχή περιφέρεια της Ευρωζώνης» δεν ισχύει, όπως εντυπώνεται στην ανακοίνωση του κ. Ριζόπουλου, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η Ήπειρος είναι από τις φτωχότερες, όχι όμως η φτωχότερη.

«Η στρατηγική του προορισμού, το destination branding, στο οποίο έχω αναφερθεί πολλές φορές, στην Ελλάδα εξαρτάται από τη σοβαρότητα των αεροπορικών προορισμών και άρα και των αεροδρομίων. Αυτό στην Ήπειρο δεν υπάρχει και αυτό αναζητούμε» καταλήγει.




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back