ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ψάχνοντας αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους

Εικόνα του άρθρου Ψάχνοντας αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/03/2022, 17:40
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το μοντέλο της προσέλκυσης αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους στα Ιωάννινα επιστρέφει, δύο χρόνια μετά την πανδημία και ενώ πολλές από τις ανάλογες προσπάθειες έχουν πέσει στο κενό.

Μια σχετική συνάντηση έγινε, με πρόσκληση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και συμμετοχή αυτοδοιοικητικών και τουριστικών φορέων.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων Στάθης Σιούτης είπε ότι μια από τις ενέργειες για την αύξηση της τουριστικής κίνησης είναι η σύναψη συμφωνίας με αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, «που θα οδηγήσει μαθηματικά και στην αύξηση της επισκεψιμότητας στον προορισμό μας».

Είπε μάλιστα ότι ενδιαφέρονται δύο εταιρίες του χώρου. Βέβαια το «αγκάθι» είναι πάντα το κόστος. Ο κ. Σιούτης είπε ότι οι εταιρίες ενδιαφέρονται να έρθουν στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων «εφόσον τα κόστη γίνουν ανταγωνιστικά». Κάτι τέτοιο είχε επιχειρηθεί με «πριμοδότηση» από φορείς όπως η αυτοδιοίκηση, προ πανδημίας, σε κάποιες περιοχές της χώρας.

Ο κ. Σιούτης παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία «τα έσοδα υπολογίζονται να είναι πολλαπλάσια της επένδυσης, ενώ θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στην οικονομία της ευρύτερης περιοχής κινώντας την τοπική αγορά και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας».

Το Επιμελητήριο είναι θετικό απέναντι σε αυτή την προοπτική, όπως ο πρόεδρος κ. Δημητρίου και συμφωνήθηκε να εκπονήσει μια χρηματοοικονομική μελέτη από την οποία «θα εξαχθούν χρήσιμα στατιστικά στοιχεία για το τουριστικό προϊόν της περιοχής, τις διάφορες δυνατότητες των προορισμών του νομού, τη συμμετοχή των Δήμων στο εγχείρημα κ.ά.», σύμφωνα με τη ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back