Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εορταστική συναυλία και αφιερώσεις…

Εικόνα του άρθρου Εορταστική συναυλία και αφιερώσεις…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/01/2023, 16:46
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μετά από πολλές «διακυμάνσεις», ελέω του κακού εργασιακού κλίματος στα μουσικά (και άλλα…) τμήματα του Πνευματικού Κέντρου, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί από τις αποφάσεις της διοίκησής του, έγινε τελικά η εορταστική συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας.

Πριν ξεκινήσει η συναυλία, διαβάστηκε, εκ μέρους των μουσικών της Συμφωνικής, ένα κείμενο που κατήγγειλε τις συνθήκες υπό τις οποίες εργάζονται οι μουσικοί στα δύο μεγάλα μουσικά σχήματα των Ιωαννίνων, Συμφωνική και Φιλαρμονική.

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση του ΠΚΔΙ, με τη σύμφωνη γνώμη των διευθυντών και προϊσταμένων τμημάτων, αποφάσισε να κάνει «οικονομία κλίμακας» μειώνοντας το καλλιτεχνικό προσωπικό.  

Στο κείμενο που διαβάστηκε λοιπόν, αναφέρθηκε ότι οι μουσικοί είναι σε αποχή από τα καθήκοντά τους, λόγω των περικοπών σε προσωπικό, πρόβες και παρατέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Σε ένδειξη καλής θέλησης, ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις για να γίνει η χτεσινή (5/1) συναυλία στο Πνευματικό Κέντρο.

Αφιέρωσαν τη συναυλία στους 10 απολυμένους μουσικούς της Φιλαρμονικής και ακολούθησε ζεστό και καθολικό χειροκρότημα.


Η δε πρόεδρος του ΠΚΔΙ Ελένη Ακονίδου, μάλλον δεν «διάβασε την αίθουσα». Πριν ξεκινήσει η συναυλία, στην εισαγωγή που έκανε, είπε ότι η συναυλία είναι αφιερωμένη στον δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ που ασθενεί.

Προφανώς, οι ευχές όλων συνοδεύουν τον δήμαρχο για ανάρρωση. Οι ίδιοι οι μουσικοί ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις συνεκτιμώντας την ασθένεια του δημάρχου, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το κλίμα άλλαξε υπέρ των αποφάσεων της διοίκησης και η πρόεδρος, θα έπρεπε να το είχε αντιληφθεί πριν επιστρέψει, στο τέλος της συναυλίας, για να κάνει κριτική στους μουσικούς για τη στάση και την παρέμβασή τους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back