Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πρώτος απολογισμός από τη «μάχη του χιονιού»

Εικόνα του άρθρου Πρώτος απολογισμός από τη «μάχη του χιονιού»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/01/2017, 18:04
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Από τα μεσάνυχτα είναι σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα από την πυκνή χιονόπτωση. Στη «μάχη» έχει πέσει το σύνολο του μηχανολογικού εξοπλισμού, αν και φαίνεται ότι συχνά, δεν επαρκεί ο αριθμός και η διαθεσιμότητα  του ανθρώπινου δυναμικού.

Μέχρι στιγμής πάντως, υπάρχει άμεση ανταπόκριση σε περιστατικά, όπως για παράδειγμα η μεταφορά ασθενών στο νοσοκομείο για αιμοκάθαρση ή για άλλα υγειονομικά περιστατικά, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική. Επίσης, τα συνεργεία ρίχνουν αλάτι σε κεντρικούς κυρίως δρόμους και σημεία που κρίνονται καίρια. Διακόπηκε η κυκλοφορία για λίγη ώρα στην εθνική Ιωαννίνων Άρτας, μέχρι μετά την Κανέτα, ενώ μέχρι το μεσημέρι δεν υπήρχε, σύμφωνα πάντα με την Περιφέρεια Ηπείρου, κανένα χωριό αποκλεισμένο.Προβλήματα πάντως υπάρχουν πολλά, σε οικισμούς, σε δημοτικούς δρόμους κ.α.

Κτηνοτρόφοι αναφέρουν ότι είναι αποκλεισμένοι στάβλοι και εκφράζουν ανησυχίες για τα ζώα τους (αναφέρθηκαν και κάποιοι θάνατοι ζώων το πρωί της Τετάρτης), ενώ  δεν λείπουν και παράπονα πολιτών.

Ο δήμος Ιωαννιτών έχει, εκτός από τα 20 μηχανήματά του, μισθώσει και άλλα, ιδιωτών, για τον αποχιονισμό. Το σχέδιο του αποχιονισμού που ξεκίνησε από τις 3 τα ξημερώματα της Τετάρτης ήταν να μην κλείσουν δρόμοι που οδηγούν στα νοσοκομεία, δρόμοι που οδηγούν στα δημοτικά διαμερίσματα και κεντρικοί δρόμοι της πόλης. Ο εντεταλμένος με την πολιτική προστασία σύμβουλος του δήμου, Δημήτρης Νάστος, ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες που διαμαρτύρονται για την απουσία εκχιονιστικών σε γειτονιές της πόλης λέγοντας ότι «έχει δοθεί αναγκαστικά προτεραιότητα σε κεντρικούς άξονες της πόλης και στους δρόμους που οδηγούν σε νοσοκομεία και Δημοτικά Διαμερίσματα, ήταν αδύνατο να καθαριστούν άμεσα δευτερεύοντες δρόμοι». Ζητάει να μειώσουν τις μετακινήσεις και επισημαίνει ακόμα ότι χρειάζεται περισσότερη προσοχή, καθώς η κακοκαιρία συνεχίζεται

Ο δήμος Ιωαννιτών ενημερώνει πως το τηλέφωνο ανάγκης της Πολιτικής Προστασίας στο οποίο μπορούνε να απευθύνονται είναι το 2651031448. Επίσης υπάρχει επάρκεια αλατιού στο εργοτάξιο του δήμου, το οποίο μπορούν να προμηθευτούν οι πολίτες. Ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης από την πλευρά του δήλωσε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των εργαζόμενων στην Περιφέρεια, τονίζοντας ότι «για μια ακόμη φορά υπερβάλλανε εαυτούς, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες μετακίνησης των πολιτών». Η πολιτική προστασία της Περιφέρειας προειδοποιεί και αυτή για τις επερχόμενες χαμηλές θερμοκρασίες και τον κίνδυνο του πάγου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back