ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πρώτο κουδούνι: τι ώρα;

Εικόνα του άρθρου Πρώτο κουδούνι: τι ώρα;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/09/2020, 00:16
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μία αναστάτωση επικρατεί από το μεσημέρι για την ώρα προσέλευσης των μαθητών στα σχολεία τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, μετά την ξαφνική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας.

Στις 12:49, τα σχολεία έλαβαν στο email τους μια εγκύκλιο. Σύμφωνα με αυτήν οι μαθητές θα πρέπει να βρίσκονται στις 08:15 στο σχολείο τους, όπου και θα παραμείνουν μέχρι την τέλεση του αγιασμού ο οποίος θα πραγματοποιηθεί ανάλογα με τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου.

Το κάθε σχολείο, πριν καταφτάσει αυτή η εγκύκλιος, είχε προγραμματίσει τον αγιασμό να γίνει κάποια ώρα μετά τις 11:00 (ανά ομάδες. Γιατί τόσο αργά; Γιατί το άνοιγμα των σχολείων συμπίπτει με την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού. Οπότε οι ιερείς έχουν να φέρουν εις πέρας τις υποχρεώσεις τους για τη θρησκευτική γιορτή…

Για την ώρα του αγιασμού, λοιπόν, τα σχολεία είχαν ενημερώσει ήδη γονείς και μαθητές. Και μετά όλα ανατράπηκαν. Όλοι οι μαθητές πρέπει να είναι στις 08:15 στο σχολείο τους. Αυτό λέει η τελευταία εγκύκλιος του υπουργείου. Τις ώρες μέχρι την τέλεση του αγιασμού (στον εξωτερικό χώρο και με εκπροσώπους εκπαιδευτικών και μαθητών), θα γίνει «μάθημα» για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, όπως και διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς.

ΣΧΟΛΙΑ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Γιατρός της Παθολογικης Κλινικής στο ΓΝΑ ΚΑΤ θετικός χθες μετά από εξέταση για covid 19 . Έλεγχοι διενεργούνται από σήμερα το πρωί στην Παθολογικη κλινική στο προσωπικό και στους ασθενείς . Η κλινική βρίσκεται σε καραντίνα αν και σήμερα συμμετέχει στην γενική εφημερία του νοσοκομείου .
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Γιατρός της Παθολογικης Κλινικής στο ΓΝΑ ΚΑΤ θετικός χθες μετά από εξέταση για covid 19 . Έλεγχοι διενεργούνται από σήμερα το πρωί στην Παθολογικη κλινική στο προσωπικό και στους ασθενείς . Η κλινική βρίσκεται σε καραντίνα αν και σήμερα συμμετέχει στην γενική εφημερία του νοσοκομείου .
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back