Oikonomou pisoi

Πρώτη γενική συνέλευση με αποχωρήσεις

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/09/2021, 18:44

Την πρώτη γενική συνέλευση –σε επαναληπτική συνεδρίαση- πραγματοποίησε η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Τυριού Φέτας στις 13 Σεπτεμβρίου, στον Τύρναβο, μετά την αναγνώρισή της από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στη συνέλευση παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν η Φωτεινή Αραμπατζή, πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι περιφερειάρχες Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης και Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης και ο δήμαρχος Τυρνάβου Ιωάννης Κόκουρας. Το παρών έδωσαν και στελέχη του ΕΛΓΟ Δήμητρα.

Κατά τη συνέλευση, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, υπήρξε διαδικαστική πρόταση από αντιπροσώπους του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας για αναβολή-μετάθεση της Γενικής Συνέλευσης, η οποία απορρίφθηκε. Ως αποτέλεσμα της απόρριψης, ήρθε η αποχώρηση έξι αντιπροσώπων του Συνδέσμου, δύο από τους έξι αντιπροσώπους του «Π.Ε.Κ.», του μοναδικού παρόντα από τους τρεις αντιπροσώπους του «Ο.ΔΙ.Π.ΠΑ.Φ.», ενός από τους 12 αντιπροσώπους του «ΣΕΒΓΑΠ» και του μοναδικού αντιπροσώπου του «Κλαδικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Προβατοτρόφων Ελλάδος».

«Με δεδομένη την ύπαρξη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση συνεχίστηκε με παρόντες 19 αντιπροσώπους, οι οποίοι ομόφωνα ενέκριναν το οριστικό εννεαμελές Δ.Σ. της Εθνική Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Τυριού Φέτας, το οποίο θα συνεδριάσει σύντομα με νέο διοικητικό συμβούλιο για την κατανομή των αξιωμάτων, καθώς επίσης και για τα πρόσφατα σοβαρά περαστικά νοθείας ΠΟΠ φέτας προκειμένου να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back