Συντακτης: Γιώργος Πατέλης
Δημοσιευση: 13-06-2018, 10:55
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Toyota Aygo που κυκλοφορεί στην Ευρώπη έχει αποκτήσει πολλά νέα στοιχεία, τα οποία αναβαθμίζουν πολλούς σημαντικούς τομείς.

Όπως διαπιστώθηκε στη πρώτη δοκιμή στο άψογο οδικό δίκτυο της Κοπεγχάγης, το πεντάθυρο μοντέλο έχει πλέον καλύτερη οδική συμπεριφορά. Το βελτιωμένο σύστημα διεύθυνσης εξασφαλίζει πιο ασφαλή και άνετη οδήγηση και επιπλέον αυξάνει την ευελιξία του αυτοκινήτου στην πόλη, ενώ αυξάνει την αίσθηση ασφάλειας.

Συγκριτικά με άλλα αυτοκίνητα της κατηγορίας μίνι, το ανανεωμένο Toyota Aygo καταλαμβάνει μια από τις πρώτες θέσεις στον τομέα της οδικής συμπεριφοράς μετά και τις αλλαγές που έγιναν στο σύστημα διεύθυνσης και στις αναρτήσεις.

Οι νέες ρυθμίσεις στις αναρτήσεις έχουν καλύτερα χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της κίνησης του αυτοκινήτου. Πλέον διαθέτουν σκληρότερη ρύθμιση και αντιμετωπίζουν πιο αποτελεσματικά τις αντιδράσεις από την κίνηση του αυτοκινήτου.

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο που θα συμβάλει στην εμπορική καριέρα του αυτοκινήτου πόλης είναι η καλύτερη ηχομόνωση. Μετά τις αλλαγές και τις προσθήκες ειδικών υλικών, οι μηχανικοί κατάφεραν να περιορίσουν σημαντικά τον θόρυβο που εισέρχεται στη καμπίνα από την λειτουργία του κινητήρα και την κύλιση. 

Η διαφορά σε σχέση με το αρχικό μοντέλο αυτής της γενιάς είναι σημαντική και εκτιμήθηκε κατά την διάρκεια της δοκιμής στη Δανία. Ωστόσο, εξακολουθεί να εισέρχεται μικρή ποσότητα θορύβου στο σαλόνι από τον κινητήρα, που όμως πλέον είναι λιγότερο ενοχλητικός.

Το πρόγραμμα ανανέωσης περιλαμβάνει παρεμβάσεις στην εξωτερική σχεδίαση, νέα χρώματα, καλύτερης ποιότητας ταπετσαρίες, πλουσιότερο εξοπλισμό και μεγαλύτερες δυνατότητες διασύνδεσης.

Ωστόσο και σε αυτό το πρόγραμμα ανανέωσης του μικρού αυτοκινήτου δεν έχει συμπεριελήφθει η αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας των πίσω παραθύρων. Οι μεντεσέδες για το άνοιγμα τους παραμένουν. Αν είχαν τοποθετηθεί οι κλασικοί μηχανισμοί ανοίγματος και κλεισίματος των πίσω παραθύρων θα ολοκληρώνονταν πιο γρήγορα ο αερισμός του αυτοκινήτου και η είσοδος μεγαλύτερης ποσότητας αέρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα