ΕΚΛΟΓΕΣ

Η «ρετρό» επιστροφή του Νίκου Γκόντα

Εικόνα του άρθρου Η «ρετρό» επιστροφή του Νίκου Γκόντα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/09/2023, 19:17
ΕΚΛΟΓΕΣ - ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τους βασικούς άξονες του προγράμματός της παρουσίασε η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία και ο επικεφαλής της, πρώην δήμαρχος, Νίκος Γκόντας, μαζί με τους «υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους που απαρτίζουν την επικοινωνιακή ομάδα του συνδυασμού» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Πρώτο στη σειρά σπουδαιότητας, η παράταξη βάζει ένα όντως καινούργιο ζήτημα, που δεν έχει να κάνει με τον παρελθοντολογικό της προεκλογικό λόγο: την «κλιματική ουδετερότητα» δηλαδή, σημειώνοντας ότι τα στελέχη της έχουν «την απαραίτητη επιστημοσύνη» για να απορροφηθούν κονδύλια για έργα.

Για τα έργα, ο κ. Γκόντας… ξανάνιωσε, λέγοντας ακριβώς ό,τι και πριν από πάνω από 13 χρόνια: Τα Γιάννενα που «ανακηρύχθηκαν πρωταθλήτρια έργων» σε κάποιο αδιόρατο πρωτάθλημα, ζήτησε σύγκριση με το παρελθόν, τοποθετώντας το «στοπ» στο σταμάτημα της δικής του δημαρχιακής θητείας.

Το 2010.

Πριν από 13 χρόνια.

Κάπως έτσι, «έσβησε» την πρόσφατη συμμετοχή του στην απερχόμενη δημοτική αρχή, όπου στελέχη της παράταξης ήταν αντιδήμαρχοι και επιτελικοί σε δημοτικές επιχειρήσεις.

Προφανώς, αυτά τα τέσσερα τελευταία χρόνια, όταν η δημοτική αρχή επανέφερε πολιτικά τον κ. Γκόντα στο προσκήνιο, δεν «μετράνε»…

Τη συμπόρευσή του, τη δικαιολόγησε περίπου ως «καταναγκαστική». Είπε  δηλαδή ότι μπήκε στη δημοτική αρχή «μπροστά στον κίνδυνο της  ακυβερνησίας» και ότι η παράταξη «πρόσφερε στελέχη που έδωσαν τον  καλύτερό τους εαυτό χωρίς να λάβουν κανένα οικονομικό αντάλλαγμα γιατί  ήταν απαράβατος όρος μας οι θέσεις διοίκησης που θα αναλάμβαναν να είναι άμισθες».

Κοινώς, ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κ. Γκόντας και η παράταξή του «θυσιάστηκαν» για το κοινό καλό…

Άφησε επίσης αιχμές για τους πρώην και νυν συμβούλους που κατεβαίνουν σε άλλα δεξιά ψηφοδέλτια ή ακόμα και με τη δημοτική αρχή: «Καταφέραμε να αποβάλλουμε ό,τι τοξικό υπήρχε στην παράταξη και ό,τι τοξικό είχε τη διάθεση να εισέλθει στους κόλπους της και με σεβασμό απέναντι στους δημότες μας καταρτίσαμε ένα ψηφοδέλτιο που εμπνέει εμπιστοσύνη για το αύριο» τόνισε.

Ακόμα και για την παραχώρηση του στρατοπέδου Βελισσαρίου, ο κ. Γκόντας παρέπεμψε στη δική του θητεία: «14.000 στρέμματα θα έμπαιναν στην πόλη με την επέκταση και αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου αλλά κάποιοι δεν επέτρεψαν να μπει η τελευταία υπογραφή που θα ολοκλήρωνε αυτή την γιγαντιαία προσπάθεια. Βάλανε χέρι να μην εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα με αποτέλεσμα περιοχές όπως ο Μάτσικας, τα Μάρμαρα, το Νεοχωρόπουλο και το Σταυράκι να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα», είπε. Δεν ονομάτισε τους «κάποιους» και αν συνεργάστηκε μαζί τους αργότερα, σε δημοτικές αρχές…

Δεν παρέλειψε πάντως να διεκδικήσει το μερίδιο…. Νεοδημοκρατικοσύνης, αναφέροντας τον «κοινό αγώνα» με τον βουλευτή του κόμματος Κώστα Τασούλα.

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι άφησε αιχμή και κατά της σημερινής δημοτικής αρχής, με την οποία συμπορεύθηκε μέχρι το θάνατο του Μωυσή Ελισάφ, ειδικά για το θέμα του Βελισσαρίου:  

«Επικράτησε η αντίθετη άποψη κάποιων προσώπων να μην διεκδικήσει ο Δήμος μόνο το 62% αλλά ολόκληρη την έκταση οδήγησε στη σημερινή κατάσταση να μην υπάρχει τίποτα απτό παρά η εξαγγελία του πρωθυπουργού».

Σε ένα άλλο αδιόρατο πρωτάθλημα, αυτό της καθαριότητας, ο κ. Γκόντας ανακήρυξε τα Γιάννενα «μία από τις πιο καθαρές και καλοστολισμένες πόλεις της Ευρώπης».

Η κεντρική εκδήλωση της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» θα γίνει τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, στις 19:30 στο ξενοδοχείο Du Lac.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back