ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Προϋπολογισμός 2024: Οι θέσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης

Εικόνα του άρθρου Προϋπολογισμός 2024: Οι θέσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/03/2024, 19:15
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με καθυστέρηση, λόγω διαφόρων συγκυριών, ο προϋπολογισμός του Δήμου Ιωαννιτών για το 2024 ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά τη χτεσινή συνεδρίαση.

Με ανακοινώσεις τους, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης καταθέτουν την άποψή τους.

Γιάννενα-Νέα Εποχή: Η παράταξη του Δημήτρη Παπαγεωργίου έδωσε θετική ψήφο επί του προϋπολογισμού για το 202, με εξαίρεση τις δαπάνες και τους κωδικούς που αφορούν τα ανταποδοτικά τέλη.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει τα 90 και πλέον έργα που ωρίμασε και δημοπράτησε η προηγούμενη δημοτική αρχή κάτι που ως παράταξη μάς κάνει περήφανους.

Αποτυπώνει επίσης τα τεράστια βήματα που έγιναν τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια για τον εκσυγχρονισμό στην καθαριότητα με προμήθειες νέων απορριμματοφόρων, για την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου και την αναβάθμιση των σχολείων, για την στήριξη του πολιτισμού κι ακόμη δείχνει την ετοιμότητα του Δήμου να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις έχοντας όλα τα εργαλεία για διεκδίκηση πόρων από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Δυστυχώς δεν περιλαμβάνει τίποτα απ’ όσα απλόχερα είχε υποσχεθεί στους Γιαννιώτες η σημερινή δημοτική αρχή».

Ιωάννινα_2023: Τη θετική της ψήφο έδωσε και η παράταξη «Ιωάννινα_2023», με την επικεφαλής Τατιάνα Καλογιάννη να κάνει αρκετές παρατηρήσεις για διάφορα ζητήματα όπως για τα ανείσπρακτα πολλών ετών και πολλών δεκάδων εκατομμυρίων αλλά και για έργα που πάνε με αργούς ρυθμούς όπως μεγάλος δακτύλιος, δημαρχείο στη Δομπόλη, πράσινο σημείο, κεντρική πλατεία, μεταφορά εργοταξίου κλπ. «Αυτό επιβεβαιώνεται από τον προϋπολογισμό εξόδων 2024, από τον οποίο προκύπτει απορρόφηση 20%, για το έτος 2023. Κάθε χρόνο, από το 2019-2023, για τα έργα παρατηρείται απορρόφηση, της τάξης του 15% έως 23% με βάση την προϋπολογισμένη ετήσια πρόβλεψη» τόνισε μεταξύ άλλων.

Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία: Ναι στον προϋπολογισμό είπε και η παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» με τον Νίκο Γκόντα να αναφέρει ότι «κάθε νέα δημοτική αρχή δικαιούται μια σύντομη περίοδο χάριτος».

Ωστόσο διατύπωσε την επιφύλαξη ότι θα έπρεπε οπωσδήποτε να υπάρχει ρητή πρόβλεψη επί του προϋπολογισμού για κάθε Δημοτική και Τοπική Κοινότητα. Κατέληξε ζητώντας από τη δημοτική αρχή να επικεντρωθεί σε τρία σοβαρά θέματα της καθημερινότητας: καθαριότητα, λακκούβες και αδέσποτα.

Όμορφη Πόλη: Τη θετική της ψήφο έδωσε και η παράταξη «Όμορφη Πόλη» του Παντελή Κολόκα που κατέθεσε ωστόσο κάποιες ενστάσεις. «Πρόκειται για έναν αμιγώς υπηρεσιακό- λογιστικό προΰπολισμό που στερείται παντελώς πολιτικής προσέγγισης. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει το κορυφαίο πολιτικό όργανο της πόλης σαν να πρόκειται για κάποιο υπηρεσιακό συμβούλιο» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Επίσης η παράταξη σημειώνει ότι «η δημοτική αρχή δείχνει στους τρεις πρώτους μήνες να μην έχει κοινωνική ενσυναίσθηση και πολιτική αντίληψη, δηλαδή να μην έχει βασικό πολιτικό σχέδιο για την τοπική κοινωνία».

Η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» καταψήφισε τον προϋπολογισμό.


* Φωτό αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back