ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Πρόχειρη και στον πολιτισμό η δημοτική αρχή»

Εικόνα του άρθρου «Πρόχειρη και στον πολιτισμό η δημοτική αρχή»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/07/2020, 15:36
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στους πολιτικούς προϊσταμένους του Πνευματικού Κέντρου επιρρίπτει τις ευθύνες η παράταξη του Θωμά Μπέγκα «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα» για την ακύρωση της συναυλίας «Το Χαμόγελο της Τζοκόντας», η οποία είχε να προγραμματιστεί να γίνει στις 15 Ιουλίου, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων, από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, το Πνευματικό Κέντρο και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Πριν λίγη ώρα, το ΠΙΟΠ ανέλαβε να ανακοινώσει την ακύρωση της συναυλίας της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Ιωαννιτών που θα παρουσίαζε το γνωστό έργο του Μάνου Χατζιδάκι, επικαλούμενο «τεχνικό ζήτημα». Η πραγματικότητα είναι ότι υπήρξε εμπλοκή με τα πνευματικά δικαιώματα του έργου.

Για την παράταξη του κ. Μπέγκα, η ακύρωση της εκδήλωσης αυτής, η οποία αποτελούσε μία από τις κεντρικές εκδηλώσεις του Πνευματικού Κέντρου για φέτος, επιβεβαιώνει «την προχειρότητα και την επιπολαιότητα, χαρακτηριστικά με τα οποία ασκεί διοίκηση η δημοτική αρχή». «Η εκδήλωση ακυρώνεται γιατί επί της ουσίας οι ‘υπεύθυνοι’ της δημοτικής αρχής δεν φρόντισαν να εξασφαλίσουν τα πνευματικά δικαιώματα του έργου» τονίζεται στην ανακοίνωση, με την παράταξη να κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι «με τις παραλείψεις της κάνει ακόμα λιγότερες τις ευκαιρίες που έχουν οι δημότες για να αξιοποιήσουν ποιοτικά τον ελεύθερο χρόνο τους», σε μια περίοδο που οι πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι περιορισμένες λόγω κορονοϊού.

Η παράταξη «Ενότητα Πολιτών» γενικεύει την κριτική της προς τη δημοτική αρχή στο πεδίο του πολιτισμού (με αφορμή και τις πρόσφατες ανακοινώσεις της πρωτοβουλίας καλλιτεχνών), καταθέτοντας την εκτίμηση ότι «οι ενέργειές της μάλλον έριδες και αναξιοπιστία προκαλούν».

Την κατηγορεί ακόμα ότι με τις ενέργειές της  «θέτει υπό καθεστώς αναξιοπιστίας  συνεργασίες που έχουν σφυρηλατηθεί τα προηγούμενα χρόνια με άλλους σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς, όπως, στη συγκεκριμένη περίπτωση, το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Πειραιώς».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back