ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πρόταση μομφής κατά του προέδρου της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου Πρόταση μομφής κατά του προέδρου της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/10/2021, 12:03
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το «κομματικό πραξικόπημα» των προέδρων της ΕΛΜΕ που χρειαζόταν η υπουργός Νίκη Κεραμέως για να μη συνεχιστεί η απεργία-αποχή από την αξιολόγηση σχολικών μονάδων, συνεχίζει να προκαλεί αναταράξεις και στην ΕΛΜΕ Ιωαννίνων.

Ο πρόεδρός της Στέφανος Μιχάλης, μέλος της ΔΑΚΕ, κατηγορείται σφόδρα ότι άλλαξε την απόφαση της ΕΛΜΕ και ψήφισε να σταματήσει η κινητοποίηση. Σήμερα, η Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση εκπαιδευτικών ΔΕ ν. Ιωαννίνων θα καταθέσει στη διοίκηση της ΕΛΜΕ πρόταση μομφής εναντίον του προέδρου της, ζητώντας την αντικατάστασή του στο προεδρείο.

Η ΕΑΠ καταγγέλλει και τη μέτεπειτα στάση του κ. Μιχάλη, ο οποίος παρεμπιπτόντως έκανε δηλώσεις πριν την τελευταία απεργία υπέρ των κινητοποιήσεων μαζί με την ΑΔΕΔΥ και τον ΣΕΠΕΝΙ.

Η παράταξη αναφέρει ότι «ο πρόεδρος λοιπόν έχοντας γραμμένο στο χαρτί του συνέχιση θεώρησε σκόπιμο να δώσει τη δική του ερμηνεία σε αυτή τη λέξη και να καταψηφίσει τη συνέχιση της απεργίας μέσω της επαναπροκήρυξης –ερμηνεία που, όλως τυχαίως, έδωσαν και άλλοι 6 ΔΑΚΙΤΕΣ πρόεδροι ΕΛΜΕ , ακριβώς όσοι χρειάζονταν για να μην περάσει η επιθυμία των συναδέλφων αλλά της υπουργού».

Μάλιστα, αναφέρει το εξής: «Το αποκορύφωμα όμως ήταν η απάντηση του προέδρου στο ερώτημα του συναδέλφου ‘τι κάνω αν ο/η δντης/ντρια καλέσει συνεδρίαση για την αξιολόγηση’. Με θράσος λοιπόν απάντησε ‘μεγάλο παιδί ξέρεις μόνο σου τι να κάνεις, δε χρειάζεσαι τις δικές μου συμβουλές. Όταν αυτή είναι η απάντηση του προέδρου ενός σωματείου είναι φανερό ότι αυτός δεν μπορεί να εκφράζει τη θέληση του κλάδου και ότι όλο αυτό έγινε για να αναγκασθούμε να πάρουμε τελικά μέρος στη διαδικασία της αξιολόγησης -μια διαδικασία που όπως έχει χιλιοειπωθεί αποτελεί ταφόπλακα για το δημόσιο σχολείο».

(φωτό: Ι. Μπράτης)

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back