ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πρόστιμο τέλος, παραμένει το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Εικόνα του άρθρου Πρόστιμο τέλος, παραμένει το πιστοποιητικό εμβολιασμού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/03/2022, 15:07
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στις 11.30 το πρωί της Τετάρτης, 23/3, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την παράταση της υποχρεωτικής επίδειξης πιστοποιητικού για τους εργαζόμενους-ες μέχρι τις 30 Ιουνίου, την ίδια περίπου ώρα, η υφυπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα μιλούσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για «ενδεχόμενο αναστολής του διοικητικού προστίμου των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών» από τον επόμενο μήνα.

Μια ώρα αργότερα, έσπευσε να επισημοποιήσει την κατάργηση του προστίμου ο προϊστάμενός της, υπουργός Θάνος Πλεύρης, λέγοντας ότι από 15 Απριλίου το πρόστιμο καταργείται «μέχρι τουλάχιστον τον επόμενο Σεπτέμβριο».

Το μέτρο που περισσότερο δίχασε, παρά ώθησε κόσμο να εμβολιαστεί, είχε προβληθεί ως η απόλυτη λύση στην αργή εξάπλωση του (απολύτως απαραίτητου) εμβολιασμού στην Ελλάδα και αφού όλα τα κυβερνητικά αφηγήματα και προβλέψεις είχαν αποτύχει.

Σήμερα, το ποσοστό «ολοκληρωμένου εμβολιασμού» (αν και ο όρος είναι πλέον ανακριβής, εφόσον απαιτείται και τρίτη δόση) έχει φτάσει στο 71,01% σε όλη τη χώρα, ποσοστό που ήταν ο στόχος του περασμένου καλοκαιριού…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back