Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πρόστιμο λόγω… χειρόγραφης βεβαίωσης

Εικόνα του άρθρου Πρόστιμο λόγω… χειρόγραφης βεβαίωσης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/12/2020, 10:35
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το ΜΛ ΚΚΕ Ιωαννίνων καταγγέλλει την αστυνομία για «καψώνι» σε βάρος δύο μελών της νεολαίας του.

Συγκεκριμένα, καταγγέλλει ότι τα δύο άτομα περνούσαν από σημείο σε κεντρικό πεζόδρομο των Ιωαννίνων, παραμονές Χριστουγέννων και περιγράφουν:

«Άντρας με πολιτικά τους υποδεικνύει φανερά και προκλητικά σε αστυνομικό και αμέσως αυτός τους κάνει νόημα(καθώς οι δύο νεολαίοι βρισκόταν στο...απέναντι πεζοδρόμιο) και κατευθύνεται προς το μέρος τους, ενώ ο άντρας με τα πολιτικά εξαφανίζεται. Από ‘κει κι ύστερα αρχίζει ένας διάλογος με τους αστυνομικούς να υποστηρίζουν ότι η χειρόγραφη βεβαίωση δεν προβλέπεται ως φόρμα μετακίνησης(!) και πρέπει να κόψουν πρόστιμο κάτι που εν τέλει δεν συνέβη μετά τις έντονες αντιρρήσεις των δύο νεολαίων».

Ένα από τα δύο μέλη της οργάνωσης είχε προσαχθεί στις 26 Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης έχει καταγγείλει ότι ουδέποτε η επιτροπή ειδικών εισηγήθηκε απαγόρευση συναθροίσεων στις 17 και 26 Νοεμβρίου και αυτή η απόφαση, που οδήγησε σε προσαγωγές, συλλήψεις και ανεξέλεγκτη βία της αστυνομίας εις βάρος πολιτών, ήταν αυθαίρετη, της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.

Επίσης, η χειρόγραφη βεβαίωση προβλέπεται ρητά, και διατίθεται στο forma.gov.gr.

«Μόνο οι αγώνες μας θα βάλουν φραγμό στην αντιλαϊκή επίθεση και στις προσπάθειες εκφοβισμού και τρομοκρατίας» αναφέρει το ΜΛ ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
Γιώργος
Να πάρει θέση το ΚΚΕ ΜΛ Λευτεριά στο ΜΛ ΚΚΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back