Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Προσοχή, γλιστράει

Εικόνα του άρθρου Προσοχή, γλιστράει
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/01/2017, 16:22
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα χιόνια και τον παγετό προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα συνεργεία της Περιφέρειας Ηπείρου στους τέσσερις νομούς. Το βασικό πρόβλημα είναι ο παγετός, καθώς οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες παγώνουν σχεδόν αμέσως το χιόνι και αυτό γίνεται επικίνδυνο για πεζούς και οδηγούς.

Από το πρωί συνεργεία ρίχνουν αλάτι στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ για το υπόλοιπο οδικό δίκτυο έχουν διατεθεί ανάλογες ποσότητες αλατιού στους δήμους.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται τις επόμενες ώρες, καθώς τα πάντα θα γλιστράνε. «Τις επόμενες ώρες το σημαντικότερο πρόβλημα που θα προκύψει στις περιοχές που χιόνισε είναι ο παγετός, που θα προκαλέσει ιδιαίτερη επικίνδυνη ολισθηρότητα, τόσο εντός πόλεων και οικισμών, όσο και στο οδικό δίκτυο, παράγοντα που πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη οδηγοί και πεζοί που πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις» λέει η Περιφέρεια Ηπείρου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, για αύριο προβλέπεται νέα ισχυρή χιονόπτωση σε περιοχές της Ηπείρου και για το λόγο αυτό, όσοι μετακινούνται θα πρέπει να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου από τις Διευθύνσεις Πολιτικής Προστασίας, τους δήμους και τα αστυνομικά τμήματα.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back