ΕΛΛΑΔΑ

Προσεχώς μέτρα…

Εικόνα του άρθρου Προσεχώς μέτρα…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/08/2021, 14:40
ΕΛΛΑΔΑ

Το τέταρτο κύμα πανδημίας και η αδυναμία περιορισμού του, οδηγούν σε νέα δέσμη μέτρων που αναμένεται να ανακοινωθούν την Τρίτη 24 Αυγούστου.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην επιστρέψει σε τακτικές lockdown, που έτσι και αλλιώς απέτυχαν το καλοκαίρι και εξαρτήθηκαν σημαντικά από την… πολιτική επιρροή που είχαν οι τοπικές κοινωνίες.

Η δεύτερη αποτυχία, την οποία η κυβέρνηση χρεώνεται πολιτικά, η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού, δημιουργεί την ανερχόμενη πίεση στο ΕΣΥ, με ραγδαίες αυξήσεις στις διασωληνώσεις και τα κρούσματα σε μόνιμη στάθμη κοντά στα 3.000 ημερησίως.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου προανήγγειλε τις ανακοινώσεις της Τρίτης, δίνοντας και μια «γεύση»: είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει η μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους, αλλά και να περιοριστεί περαιτέρω η πρόσβαση των μη εμβολιασμένων, ειδικά σε εσωτερικούς χώρους (εστίαση, θεάματα, εμπόριο), ενώ ήδη προωθούνται εργασιακές κυρώσεις σε τομείς όπως η πρόνοια.

Οι ανεμβολίαστοι θα είναι στο στόχαστρο, κάτι που επιβεβαίωσε και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας σε δηλώσεις του, λέγοντας ότι ο κύριος όγκος μέτρων, θα τους αφορούν.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back