Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Προσεχώς διαφορετική πλατεία

Εικόνα του άρθρου Προσεχώς διαφορετική πλατεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/07/2016, 15:14
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε τροχιά αλλαγής έχει μπει η κεντρική πλατεία της πόλης. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου έχουν ήδη κάνει μια πρώτη διερεύνηση. Το θέμα είναι ότι θα πρέπει να βρεθεί ένα σεβαστό ποσό για την, ουσιαστικά ανακαίνιση, του κεντρικότερου σημείου της πόλης (1,5-2 εκατ. Ευρώ περίπου), σε εποχές που μόνο εύκολη δεν είναι μια τέτοια χρηματοδότηση. 

«Έχουμε κάτι στο μυαλό μας και έχει γίνει μια πρώτη εκτίμηση. Ο καιρός είναι κατάλληλος, μιας και η Περιφέρεια αποκαθιστά το κομμάτι της πλατείας μπροστά από το κτίριο και έχει αποκατασταθεί η Όαση, η οποία λειτουργεί» λέει στον «Τύπο» ο Γιάννης Λιόντος, αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Ότι η κατάσταση είναι πλέον μη… αναστρέψιμη, επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας πριν από λίγες μέρες στο δημοτικό συμβούλιο. Ο κ. Μπέγκας είπε μεταξύ άλλων ότι «το ιστορικό κέντρο βανδαλίστηκε αισθητικά και κατασκευαστικά» με σαφείς αιχμές για τις δημαρχίες Γκόντα, όταν η πλατεία μετατράπηκε σε αυτό που είναι σήμερα, μια άσχημη ταράτσα του υπόγειου πάρκινγκ.

Η συζήτηση προέκυψε μετά από ερώτημα για τα πλακάκια, τα οποία καταστρέφονται συνεχώς. «Το πρόβλημα είναι τα πλακάκια. Είναι τελείως λάθος το υλικό τα πλακάκια, είναι εσωτερικού χώρου» είπε ο δήμαρχος, διευκρινίζοντας ότι «είναι λάθος να επιδιορθώνουμε λίγο-λίγο» και να ανακατασκευάζονται τα πλακάκια που σπάνε. Το συγκεκριμένο φαινόμενο δεν είναι καινούργιο, είχε προκύψει από όταν ακόμα η πλατεία ήταν καινούργια (μετά την κατασκευή του πάρκινγκ), όταν τα πλακάκια υποχωρούσαν ή έσπαγαν με το παραμικρό.

Το θέμα είναι ότι η πλατεία εδώ και χρόνια, όχι απλώς δεν ήταν σημείο αναφοράς για την πόλη, αλλά σημείο… αποφυγής.  Τώρα, ίσως αποκατασταθεί ένα αισθητικό και χωροταξικό κενό που πλέον έχει συμπληρώσει σχεδόν μια δεκαετία.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3