ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Προσεχώς, ανακύκλωση με… κινητό

Εικόνα του άρθρου Προσεχώς, ανακύκλωση με… κινητό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/10/2017, 16:49
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στα Γιάννενα βρέθηκε σήμερα η εκστρατεία ανακύκλωσης που διοργανώνει ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

«Ακούμε ορισμένες φορές κριτική για έλλειψη ενημέρωσης των πολιτών αλλά νομίζω ότι αδίκως κατηγορούμαστε διότι, ειδικά στη συγκεκριμένη δημοτική περίοδο οι δράσεις ενημέρωσης με στόχο την αλλαγή κουλτούρας στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι συνεχείς» τόνισε ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας που έδωσε το παρών στην κεντρική πλατεία, ασκώντας και κριτική «απέναντι σε μια μειοψηφία που επιδεικνύει έλλειψη κοινωνικής συνείδησης και αδιαφορεί μπροστά στην προστασία του δημόσιου χώρου και του περιβάλλοντος». Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, Δημήτρης Κατηρτσίδης προανήγγειλε τη λειτουργία μιας εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα που ετοιμάζει ο Δήμος σχετικά με την ανακύκλωση αλλά και την αποκομιδή «χέρι-χέρι» στους πεζόδρομους «για να σταματήσουμε να βλέπουμε μια άσχημη εικόνα στο κέντρο της πόλης». Πρόσθεσε ότι καθημερινά οι πολίτες στα Γιάννενα ανακυκλώνουν περίπου 18 τόνους, προσθέτοντας ότι τα στοιχεία δείχνουν οτι το 70% εξ αυτών ειναι "καθαρά ανακυκλώσιμα".

«Τα στοιχεία αυτά αφορούν την Περιφέρεια Ηπείρου αλλά είμαι σίγουρος ότι αν απομονώσουμε το δήμο Ιωαννιτών η ανακύκλωση είναι ακόμα περισσότερη» είπε. Στον  χώρο της δράσης μαθητές από σχολεία της πόλης είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε εκπαιδευτικά παιχνίδια και να μπούνε  στην κλήρωση για ένα ποδήλατο, απαντώντας σωστά σε ερωτήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back