Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Προσβλητικός και αναληθής» ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ

Εικόνα του άρθρου «Προσβλητικός και αναληθής» ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/10/2021, 16:23
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με μια εκτενή ανακοίνωσή της, η ΑΣΥ ΠΓΝΙ (ΠΑΜΕ) αμφισβητεί διάφορες δηλώσεις του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, κατά την επίσκεψή του στα Γιάννενα, χαρακτηρίζοντάς τες ανακριβείς, προσβλητικές και αναληθείς.

Η παράταξη αναφέρει ότι το νοσοκομείο «δεν είναι σε καλή κατάσταση» από πλευράς προσωπικού, όπως ισχυρίστηκε ο κ. Καρβέλης, καθώς «τα νούμερα δείχνουν ότι η στελέχωση σε νοσηλευτικό προσωπικό είναι πολύ κάτω από τις ανάγκες της προ covid εποχής» και μεταφέρεται συνεχώς, ενώ «δέχεται αυταρχικές συμπεριφορές από τη νοσηλευτική διεύθυνση, την οποία ‘κοσμούν’ οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ».

Σημειώνει ότι «η κατάσταση είναι τόσο τραγελαφική ώστε την στιγμή που ήρθαν 4 (και όχι 5 όπως ανέφερε ο κ. Καρβέλης) νέοι αναισθησιολόγοι, ειδικότητα πανελλαδικά δυσεύρετη, δεν μπορούν να λειτουργήσουν όλες οι αίθουσες χειρουργείου λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού».

Σχετικά με τις αναστολές εργασίας, για τις οποίες ο κ. Καρβέλης ισχυρίστηκε ότι «είναι σε μικρό ποσοστό» και ότι «έχει αναπληρωθεί το προσωπικό», η ΑΣΥ σημειώνει: «ουδέν ψευδέστερο και προσβλητικότερο».

Αναφέρει ότι 100 «επιτακτικά αναγκαίοι» εργαζόμενοι στο ΠΓΝΙ δεν είναι «αντιμετωπίσιμο μέγεθος» και ότι οι 32 νοσηλευτές που είναι σε αναστολή, αντικαταστάθηκαν από μόλις 4 επικουρικούς.

«Το πλέον προσβλητικό όμως, ήταν ότι ημέρα πανυγειονομικής απεργίας με βασικό αίτημα να μην απολυθούν οι 227 συμβασιούχοι στην καθαριότητα-εστίαση-φύλαξη, γι αυτούς τους 227 ήρωες της πανδημίας, οι οποίοι είτε θα απολυθούν, είτε θα αναγκαστούν να δουλέψουν σε πολύ χειρότερες συνθήκες στον εργολάβο δεν βρήκε να πει κουβέντα», αναφέρει η παράταξη.

Αμφισβητεί επίσης τη διαχείριση της πανδημίας, υπενθυμίζοντας παρεμβάσεις της Ιατρικής και λέει επίσης: «Είναι τόσο ατυχής η προσπάθεια του διοικητή της 6ης ΥΠΕ να ωραιοποιήσει την κατάσταση, που την ίδια ημέρα ο ‘γαλάζιος’ δήμαρχος του Δήμου Ζίτσας, δήλωνε δημόσια ότι λόγω της υποστελέχωσης και των αναστολών εργασίας σε περιφερειακά και αγροτικά ιατρεία και στο ΚΥ Βουτσαρά, χιλιάδες δημότες, κυρίως ηλικιωμένοι, βρίσκονται εγκαταλελειμμένοι υγειονομικά».

Τέλος, η παράταξη καταγγέλλει τη στάση της 6ης ΥΠΕ, ότι «θρέφεται από τον εργοδοτικό σύλλογο εργαζομένων του ΠΓΝΙ, της απόλυτης πλειοψηφίας της ΔΑΚΕ, η στάση του οποίου δίνει το μήνυμα στην κυβέρνηση και στην διοίκηση: κάντε στους εργαζόμενους του ΠΓΝΙ ό,τι θέλετε, έχετε την πλήρη απόλυτη ενεργή στήριξη μου’».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back