ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Προοίμιο» για περισσότερες απαγορεύσεις κυκλοφορίας

Εικόνα του άρθρου «Προοίμιο» για περισσότερες απαγορεύσεις κυκλοφορίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/04/2020, 17:04
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, σχετικά με τα μέτρα κατά της πανδημίας, είπε ότι «είναι πολύ πιθανό να συμβεί» η απαγόρευση κυκλοφορίας πολιτών σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης. Προ ημερών, προειδοποιήσεις για κλείσιμο του παραλιμνίου και του αισθητικού δάσους, είχε κάνει και ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, για να αποφεύγεται η .

Ο κ. Ελισάφ απεύθυνε έκκληση στους πολίτες να τηρήσουν απαρέγκλιτα τα μέτρα τις μέρες του Πάσχα. Είπε επίσης ότι «η εικόνα της χώρας μας και της πόλης των Ιωαννίνων στην αντιμετώπιση της πανδημίας, είναι καλύτερη σε σύγκριση με άλλες περιοχές που έχουν πληγεί» και ότι «πρώτη φορά διακρινόμαστε για τη θετική μας στάση ως χώρα και αυτή την καλή εικόνα μπορούμε να τη διατηρήσουμε, αρκεί να συμμορφωθούμε στις οδηγίες των ειδικών».

«Να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί, ώστε όταν τελειώσει ο μήνας Απρίλιος να βγούμε με προσοχή στο ‘ξέφωτο’» κατέληξε.

Επίσης, ο δήμαρχος υπερασπίστηκε τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής. Για το πλύσιμο των κάδων είπε ότι η υπηρεσία του Δήμου δεν μπορούσε να υλοποιήσει το έργο «γι’ αυτό και προχωρήσαμε την ανάθεση σε ιδιώτη».

Για τα μέτρα ανακούφισης, τόνισε ότι «η δημοτική αρχή εξάντλησε τις προβλέψεις της σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την πρώτη δέσμη μέτρων, μέτρα που θα αναπροσαρμοστούν ανάλογα με τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν».

Βέβαια, κάποια από τα μέτρα ουσιαστικά αναφέρονται σε προηγούμενες δέσμες και η απόφαση της επιτροπής έχει ξεπεραστεί, σε κάποια σημεία της, από τις εξελίξεις.

Πρόσθεσε ότι η Οικονομική Επιτροπή θα ξανασυζητήσει τις προτάσεις των υπολοίπων παρατάξεων και ότι ο Δήμος «έχει ζητήσει από το κεντρικό κράτος να στηρίξει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες, ώστε να καταφέρει να σταθεί όρθια».

Κατά τα λοιπά, είπε ότι «δεν θα σταθεί σε φθηνή δημαγωγία, καθώς τα μέτρα ανακούφισης δεν αντιστοιχούν μόνο σε επιδοματική πολιτική, αλλά σε επανεκκίνηση της οικονομίας της πόλης την επόμενη ημέρα, μέσω απαραίτητων για τη βελτίωση των συμπολιτών μας έργων».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back