Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προκαταβολές ΕΣΠΑ χωρίς εγγυητική επιστολή

Εικόνα του άρθρου Προκαταβολές ΕΣΠΑ χωρίς εγγυητική επιστολή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/06/2016, 14:38
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι δικαιούχοι προγραμμάτων του ΕΣΠΑ θα μπορούν να εισπράττουν τις προκαταβολές τους χωρίς την κατάθεση εγγυητικής επιστολής.

Ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξης Χαρίτσης υπέγραψε Υπουργική Απόφαση με την οποία ρυθμίζονται οι όροι για τη δημιουργία και την εφαρμογή του Ανοιχτού Καταπιστευτικού Λογαριασμού σε συνεργασία με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Η κατάθεση της εγγύησης επιστολής ήταν μια προϋπόθεση που δρούσε ανασταλτικά για μεγάλο αριθμό επενδυτών.

Ειδικότερα, στον Καταπιστευτικό Λογαριασμό πιστώνεται ποσό ίσο με την προκαταβολή που δικαιούνται και το οποίο αποδεσμεύεται σταδιακά για την αποπληρωμή των τιμολογίων των προμηθευτών τους. Με αυτή τη ρύθμιση δεν απαιτείται πλέον από τους επενδυτές να προχρηματοδοτήσουν οι ίδιοι την υλοποίηση του επενδυτικού τους σχεδίου κατά το συγχρηματοδοτούμενο μέρος του.

Η ενεργοποίηση του Λογαριασμού αποτελεί διαχρονικό αίτημα των παραγωγικών και κοινωνικών φορέων της χώρας, αλλά και πολλών υποψήφιων επενδυτών.

«Ο Ανοιχτός Καταπιστευτικός Λογαριασμός αποτελεί μέτρο ουσίας για τη δημιουργία ευνοϊκότερου επενδυτικού περιβάλλοντος και αναμένεται να οδηγήσει στην ενίσχυση της ρευστότητας και στην τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της οικονομίας», δήλωσε ο κ. Χαρίτσης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back