ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Προκάτ αίθουσα στο 28ο Νηπιαγωγείο

Εικόνα του άρθρου Προκάτ αίθουσα στο 28ο Νηπιαγωγείο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/09/2020, 17:00
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, έχει ζητήσει από τους διευθυντές των σχολικών δομών να ενημερώσουν εάν υπάρχουν αίθουσες που δεν χρησιμοποιούνται στα σχολεία και αν υπάρχουν τμήματα με λιγότερους από 20 μαθητές-τριες.

Διαβάστε επίσης: Αγωγή και εκπαίδευση νηπίων σε λυόμενες κατασκευές


Ήδη, ο σύλλογος παραθέτει κάποια ζητήματα, όπως αυτό στο 28ο Νηπιαγωγείο στην Ανθούπολη. Ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ δήλωσε ότι ο Δήμος είναι στην τελική φάση των διαδικασιών για την τοποθέτηση προκάτ αίθουσας που θα πληροί τις προϋποθέσεις. Εκτίμησε ότι, αν δεν είναι όλα έτοιμα στις 14 Σεπτεμβρίου που ξεκινάει η χρονιά, θα είναι «δύο ή τρεις μέρες αργότερα».

Ο σύλλογος καλεί τους διευθυντές-τριες να κοινοποιούν και σε αυτόν, τα αιτήματα που καταθέτουν προς τις αρμόδιες σχολικές επιτροπές των Δήμων.

ΣΧΟΛΙΑ
Χρήστος Σ.
Επειδή θα αργησει το προκακ, ξέρετε τι προτειναν οι "φωστήρες" της Αθμιας Ιωαννίνων; Να ΦΎΓΟΥΝ μια ή δυο τάξεις του 24 δημοτικού σχολείου Ανθουπολης που ΦΙΛΟΞΕΝΕΊ το νηπιαγωγείο, από τις αίθουσες τους για να μπει το νηπιαγωγείο. Και ξέρετε που πρότειναν να πάνε αυτές οι τάξεις; Στο γυμναστήριο-αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που χρησιμοποιείται και ως χώρος για διάλειμμα για όλο το σχολείο όταν βρεχει. Όλος τυχαίος ο πρώην δ/ντης α/θμιας που πήρε την απόφαση για αύξηση των μαθητών του νηπιαγωγείου, ενώ γνώριζε ότι δεν υπάρχουν αίθουσες είναι σύζυγος της νηπιαγωγούς. Το χειρότερο δε είναι ότι, ενώ υπάρχει έτοιμο κτίριο στα κάτω Μάρμαρα που θα μπορούσε να στεγάσει το νηπιαγωγείο που ΦΙΛΟΞΕΝΕΊΤΑΙ στο χώρο του δημοτικού, ο Δήμος προτίμησε την λογική των προκάτ στον προαύλιο χώρο του 24ου δημ. Σχολείου, όπου θα προαυλιζονται σχεδόν 300 μαθητές. ΔΕΝ ΘΑ ΓΊΝΟΥΜΕ ΠΟΤΈ ΣΟΒΑΡΌ ΚΡΑΤΟΣ ΌΣΟ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΊΖΟΥΝ ΜΕ ΓΝΏΜΟΝΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΌ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΌ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΆ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΥΜΦΈΡΟΝ. Οι γονείς του δημοτικού που τα έχουν μάθει όλα αυτά είναι σε μεγάλη αναταραχή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back