Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προγράμματα κατάρτισης για νέους αγρότες

Εικόνα του άρθρου Προγράμματα κατάρτισης για νέους αγρότες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/11/2018, 15:25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δωρεάν προγράμματα επαγγελματικής ανάπτυξης μπορούν να παρακολουθήσουν αγρότες ηλικίας από 18 έως 40 ετών, σε έξι διαφορετικές θεματικές ενότητες του αγροδιατροφικού τομέα, μέσω του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά».

Οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://generationag.org/, έως την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου με τις θέσεις να είναι περιορισμένες και να τηρείται σειρά προτεραιότητας στην επιλογή των συμμετεχόντων που πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας του κάθε προγράμματος.

Η διάρκειά των προγραμμάτων, ποικίλει ανά θεματικό αντικείμενο, από έξι έως και δώδεκα μήνες και επικεντρώνονται σε θέματα φυτικής, ζωικής παραγωγής και εναλλακτικού τουρισμού.

Κατά τον πρώτο κύκλο λειτουργίας των προγραμμάτων ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού εκπαιδεύτηκαν 700 νέοι σε περισσότερες από 30 περιοχές της Ελλάδας.

Ο δεύτερος κύκλος των δωρεάν εκπαιδευτικών προγραμμάτων εγκαινιάστηκε πριν λίγες εβδομάδες, με την πρόσκληση για το πρόγραμμα εναλλακτικού τουρισμού το οποία σχεδίασε και υλοποιεί το Γραφείο Διαχείρισης Στρατηγικών Προγραμμάτων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Τα προγράμματα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού που προσφέρονται είναι:

Το πρόγραμμα υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προς το Πανεπιστήμιο Rutgers, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και απευθύνεται σε νέους που επιθυμούν να βρουν απασχόληση στον Aγροδιατροφικό Tομέα ή να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back