Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ και για την Ήπειρο»

Εικόνα του άρθρου «Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ και για την Ήπειρο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/10/2020, 17:49
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με μια ακόμη επιστολή-παρέμβαση επιστρέφει στην επικαιρότητα το Επιμελητήριο Ιωαννίνων. Αυτή τη φορά, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Δημητρίου ζητά από τον διοικητή του ΟΑΕΔ Σπ. Πρωτοψάλτη να «τρέξει» στην Ήπειρο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τη στήριξη ανέργων ηλικίας 18 έως 30 ετών.

Αφορμή για την παρέμβαση του κ. Δημητρίου αποτελεί η ανακοίνωση για ένα νέο σχετικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που αφορά απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας, διάρκειας 7 μηνών και με 100% επιδότηση. Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται στις Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Βορείου Αιγαίου καθώς  Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

«Με δεδομένο ότι  στόχος του προγράμματος είναι, η ανάσχεση της ανεργίας και η προώθηση της απασχόλησης μέσω της επιδότησης της εργασίας, η ενίσχυση της πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας μέσω της απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας και η αντιμετώπιση της διαρροής επιστημονικού εργατικού δυναμικού, θεωρούμε ότι στους παραπάνω στόχους είναι, οι ανάγκες των επιχειρήσεων  και των ανέργων και  σε όσους επιχειρούν στην Περιφέρεια Ηπείρου» τονίζεται στην επιστολή. Ο κ. Δημητρίου ζητά να μάθει επίσης με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν οι συγκεκριμένες Περιφέρειες όπως και να συμπεριληφθεί και η Ήπειρος.

Σχετικό πρόγραμμα είχε «τρέξει» πάντως για την Ήπειρο το καλοκαίρι (για 500 ανέργους 18 έως 30 ετών), όπως και για τη Δυτική Μακεδονία λίγους μήνες πριν.

Σε επικοινωνία που είχε ο «Τύπος Ιωαννίνων» με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, η τελευταία επεσήμανε ότι λόγω των νέων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί (covid-19), επιβάλλεται η υλοποίηση κι άλλου προγράμματος του ΟΑΕΔ για νέους ανέργους στην Ήπειρο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back