ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Προετοιμάζοντας την Πρωτομαγιά

Εικόνα του άρθρου Προετοιμάζοντας την Πρωτομαγιά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/04/2021, 17:06
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ανοιχτή (κυριολεκτικά) συνέλευση στο θεατράκι στη Σκάλα διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, ενόψει της Πρωτομαγιάς.

Την εισήγηση έκανε εκ μέρους της διοίκησης ο Δημήτρης Καλύβας, πρόεδρος του Συνδικάτου Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών.

Στις τοποθετήσεις τους, εργαζόμενοι-ες, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΚΙ, μετέφεραν την «κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς, με τις συνθήκες γαλέρας, το τσάκισμα των εργασιακών τους δικαιωμάτων και τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας που κυβέρνηση και εργοδοσία αρνούνται  να πάρουν για τις ζωές και την υγεία των εργαζομένων».

Επίσης, «εκφράστηκε η αντίθεση στις αυταπάτες που καλλιεργούν η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ στην αναγκαία συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υγείας, οι αυταπάτες που καλλιεργούν ότι μπορεί να σωθεί η υγεία του λαού, όταν τα εμβόλια και τα φάρμακα βρίσκονται στα χέρια και στην κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων».

Μεταξύ άλλων, μίλησε ο επαναπροσληφθείς στην «Πίνδο» εργαζόμενος και η γιατρός Β. Τσακτσίρα που διεκδικήσει την επαναπρόσληψή της στο «Χατζηκώστα».

«Αναδείχτηκαν οι στοχεύσεις του νέου σούπερ μνημονίου για το οποίο πανηγυρίζει η κυβέρνηση και τα δεκάδες αντεργατικά προαπαιτούμενα που θα σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό της εργατικής τάξης και των λαϊκών οικογενειών» αναφέρει επίσης η ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι «αιτία πολέμου με οργάνωση πανεργατικής απεργίας όταν έρθει στη βουλή αποτελεί για όλους τους εργαζόμενους το νέο αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης με τις ανατροπές του αιώνα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back