Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πρωτομαγιά και καλέσματα στην απεργία

Εικόνα του άρθρου Πρωτομαγιά και καλέσματα στην απεργία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/05/2018, 00:30
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σε μια συγκυρία που το εργατικό κίνημα βρίσκεται σε τουλάχιστον… περίεργη θέση (τα θεσμικά του όργανα ετοιμάζονται να οργανώσουν κινητοποίηση μαζί με τον… ΣΕΒ σε λίγο καιρό), έρχεται η φετινή Πρωτομαγιά.

Οργανώσεις, συνδικαλιστικοί φορείς και κόμματα, καλούν στην απεργία και τη συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο. Κυβέρνηση και «μνημονιακοί» βρίσκονται στο στόχαστρο γενικώς. Ο σύλλογος εργαζόμενων στους ΟΤΑ Ιωαννίνων αναφέρει: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμφανίζεται ως ο ‘καλός στρατιώτης’ του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, νομιμοποιεί τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς, τον άξονα θανάτου της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, τη χούντα της Αιγύπτου και το κράτος-τρομοκράτη Ισραήλ».

Η νομαρχιακή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ δεν τα… βάζει με την κυβέρνηση, αλλά τονίζει: «Τιμούμε την εργατική Πρωτομαγιά και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς όλους τους εργαζόμενους του κόσμου που αγωνίζονται για την βελτίωση του επιπέδου ζωής των ίδιων και των οικογενειών τους και αγωνιζόμαστε για εθνική ανεξαρτησία, ειρήνη και κοινωνική δικαιοσύνη, για την εγκαθίδρυση ενός κόσμου πιο ανθρώπινου και δίκαιου για όλους».

Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση αναφέρει: «Το μακιαβελικό σχέδιο που επιβάλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε αγαστή συνεργασία με την αντιπολίτευση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι-Χρυσή Αυγή, απαιτεί οι μισοί να είναι άνεργοι κι οι άλλοι μισοί εργασιακοί δούλοι με γλίσχρες αποδοχές. Το φονικό πρόγραμμά του κεφαλαίου και της ΕΕ είναι αέναο. Ο μινώταυρος της καπιταλιστικής κερδοφορίας τρέφεται με τη σάρκα των νέων αγοριών και κοριτσιών, που η εργασιακή αθλιότητα γίνεται το μέλλον τους».

Τέλος, το ΜΛ ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του τονίζει: «Η πολιτική υποτέλειας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των άλλων αστικών κομμάτων, που έχει θέσει το έδαφος, τη θάλασσα και τον αέρα της Ελλάδας στη διάθεση των αμερικανονατοϊκών στρατιωτικών σχεδιασμών και πολεμικών εκστρατειών, δεν απομακρύνει ούτε προστατεύει τη χώρα μας από τους πολεμικούς κινδύνους, αλλά αντίθετα τη φέρνει πιο κοντά σε αυτούς, ενώ οδηγεί τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την υπόθεση της Κύπρου σε νέα αδιέξοδα και ναυάγια».

Σήμερα, με τη συγκέντρωση και πορεία, κορυφώνονται οι πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back