«Προδικάζοντας» τους «Ζωσιμάδες»…

Εικόνα του άρθρου «Προδικάζοντας» τους «Ζωσιμάδες»…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/02/2021, 16:48

Σε σήριαλ εξελίσσεται η καταλληλόλητα ή μη του αγωνιστικού χώρου των «Ζωσιμάδων», ειδικά μετά την αναβολή του αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο και ενόψει του εξ αναβολής, ίδιου αγώνα, την Πέμπτη και τη μεταφορά του τελικά στο Αγρίνιο.

Από το πρωί της Τρίτης, δημοσιεύματα (μεταξύ των οποίων και του Αθηναϊκού Πρακτορείου) αφήνουν να εννοηθεί ότι το ματς δεν θα γίνει λόγω κακοκαιρίας. Αναφέρει συγκεκριμένα το άρθρο: «Ωστόσο, το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας («Μήδεια») που «σαρώνει», εδώ και δύο 24ωρα όλη τη χώρα, θέτει (ξανά) εν αμφιβόλω τη διεξαγωγή του αγώνα στα Ιωάννινα. Οι άνθρωποι της γιαννιώτικης ομάδας, κάνουν μεγάλες προσπάθειες για να διατηρήσουν το γήπεδο των Ιωαννίνων όσο το δυνατόν πιο ‘καθαρό’ από χιόνι, όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα στην παρούσα φάση -πέρα απ’ τη λάσπη στον ταλαιπωρημένο χλοοτάπητα του γηπέδου- είναι ο πάγος που έχει πιάσει ο αγωνιστικός χώρος».

Το μεσημέρι σήμερα, η ΕΠΟ αποφάσισε να μεταφέρει την έδρα στο Αγρίνιο, χωρίς καν να έχει ελεγχθεί ο αγωνιστικός χώρος.

Η απόφαση προκάλεσε δικαιολογημένες αντιδράσεις, καθώς το επιχείρημα της κακοκαιρίας, δεν υφίσταται. Η «Μήδεια» πέρασε νωρίτερα από τα Γιάννενα και σήμερα, το βασικό χαρακτηριστικό είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και όχι αυτό που περιγράφει το ΑΠΕ και άλλα, αθλητικά sites. Στα Γιάννενα δεν χιονίζει, ούτε καν βρέχει, συνθήκη που όντως δημιουργεί πρόβλημα στον αγωνιστικό χώρο, εάν την ίδια ώρα γίνεται αγώνας.

Η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της:

«Η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ είναι έκπληκτη, όπως και όλο το φίλαθλο κοινό της πόλης, αλλά και της χώρας, για τη μεταφορά της έδρας του αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναθηναϊκό (εξ αναβολής από τις 11/2) στο Αγρίνιο. Χωρίς καν να έχει γίνει κατόπτευση του αγωνιστικού χώρου των ‘Ζωσιμάδων’, το ματς μεταφέρθηκε σε άλλο γήπεδο. Μόνα, ορατά τουλάχιστον ‘επιχειρήματα’, ήταν φήμες και δημοσιεύματα από την Τρίτη 16/2 το πρωί, που ανέφεραν ότι το γήπεδο είναι ακατάλληλο, λόγω κακοκαιρίας».

Η διοίκηση αναφέρει ότι αυτό δεν ίσχυε και πως «δυο 24ωρα πριν τη διεξαγωγή του εξ αναβολής αγώνα και με τη θερμοκρασία στην πόλη των Ιωαννίνων από το πρωί να βρίσκεται κάτω από το μηδέν, ο χλοοτάπητας του γηπέδου βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, η οποία επιτρέπει άνετα τη διεξαγωγή του αγώνα, υπό αυτές τις συνθήκες. Σε κανένα γήπεδο της Ευρώπης, ακόμα και σε περιοχές που επικρατούν χαμηλότερες θερμοκρασίες, δεν έχει αναβληθεί ή μεταφερθεί αγώνας υπό αυτές τις συνθήκες».

Το γήπεδο των «Ζωσιμάδων» δεν είναι υπερσύγχρονο ή καινούργιο. Όταν βρέχει, κατά τη διάρκεια του αγώνα, υπάρχει θέμα. Ωστόσο, ο αγωνιστικός του χώρος είναι κατάλληλος για ποδόσφαιρο ή τουλάχιστον, το ίδιο κατάλληλος με το 80% των γηπέδων της σούπερ λίγκας, υπό τις επικρατούσες σήμερα, Τρίτη, συνθήκες.

Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για τη συντήρηση του χλοοτάπητα έχει ο ΠΑΣ Γιάννινα. Η ΠΑΕ έχει ενημερώσει ότι θα είναι πλήρως έτοιμη για τον αγώνα Κυπέλλου.

Τονίζει ακόμα ότι «δυστυχώς, διαπιστώνουμε ότι με βάση τις εικασίες και τα λανθασμένα συμπεράσματα, η διοργανώτρια αρχή λαμβάνει αποφάσεις που δεν απηχούν ούτε στο ελάχιστο τις πραγματικές συνθήκες.  Αντί για το παιχνίδι που παίζεται στον αγωνιστικό χώρο, βλέπουμε ένα ‘παιχνίδι’ που αποβαίνει σε βάρος της πόλης των Ιωαννίνων, τελικά».

Στο θέμα πήραν θέση και οι ξενοδόχοι, με μια επιστολή προς τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, στην οποία διαμαρτύρονται για τις μεταθέσεις έδρας και αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι πλήττεται και ο κλάδος, ο οποίος έχει έτσι και αλλιώς πολύ μικρή κίνηση λόγω πανδημίας.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
Τζανάρτι
Πραξικοπηματική απόφαση της ΕΠΟ. Αποφάσισαν από την Αθήνα, με τηλεπάθεια.. για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου! Ας πάει λοιπόν ο ΠΑΟ στο Αγρίνιο και ο ΠΑΣ στους Ζωσιμάδες την Πέμπτη !! (Αρκεί να μην οδηγηθούμε σε αφαίρεση βαθμών από το πρωτάθλημα ..)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back