Συντακτης: Γιώργος Πατέλης
Δημοσιευση: 14-03-2019, 09:58
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Δυσκολία πρόσβασης και λειτουργίας του Facebook, του Instagram και του Whatsapp αντιμετώπισαν αρκετοί χρήστες παγκοσμίως και στην Ελλάδα από τις 6 το απόγευμα, οι οποίοι αδυνατούσαν να κάνουν αναρτήσεις. Επίσης το φαινόμενο δυσλειτουργίας των ανωτέρω μέσων κοινωνικής δικτύωσης εμφανίστηκε και σε αρκετούς χρήστες στα Γιάννενα.

Έπειτα από πολλά παράπονα χρηστών, μέσω του Twitter, το Facebook -μέσω μηνύματος επίσης στο Twitter- αναγνώρισε το πρόβλημα, είπε ότι εργάζεται για τη λύση του, αλλά δεν εξήγησε την αιτία του. Ξεκαθάρισε πάντως πως δεν επρόκειτο για επίθεση χάκερ.

Θεωρείται το χειρότερο τεχνικό πρόβλημα που έχει αντιμετωπίσει το Facebook στην ιστορία του. Την τελευταία φορά που είχε «πέσει» σε τέτοιο βαθμό, ήταν το 2008, όταν τότε είχε μόνο 150 εκατομμύρια χρήστες και όχι 2,3 δισεκατομμύρια όπως σήμερα.

Τα προβλήματα ήσαν σοβαρότερα στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερς και Γαλλικό και το BBC. Προβλήματα μικρότερης κλίμακας είχε αντιμετωπίσει και πέρυσι το Facebook, το Σεπτέμβριο και το Νοέμβριο, τα οποία είχαν αποδοθεί σε «ζητήματα του δικτύου» το πρώτο και στη δυσλειτουργία ενός κεντρικού υπολογιστή το δεύτερο.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα