Λυκ πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

«Το πρόβλημα δεν λύθηκε με τα ‘εντέλλεσθε’»

Εικόνα του άρθρου «Το πρόβλημα δεν λύθηκε με τα ‘εντέλλεσθε’»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/04/2021, 17:12
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ερώτηση για τα υπηρεσιακά συμβούλια κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας, με άλλους 25 βουλευτές του κόμματος, προς το Υπουργείο Παιδείας.

Ουσιαστικά, ο κ. Μπάρκας και οι συνάδελφοι-ισσες του κατηγορούν το υπουργείο ότι ο τρόπος με τον οποίο έκανε τις εκλογές, δημιούργησαν διοικητικό κενό. Υπενθυμίζεται ότι τα υπηρεσιακά συμβούλια αναδείχθηκαν με εκλογές εξ αποστάσεως, από τις οποίες απείχε η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών.

Η απάντηση που πήραν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μάλλον τυπική, στα πρότυπα που δίνονται οι απαντήσεις σε ερωτήσεις και δεν πρόσθεσε κάτι στην κατάσταση. Ο κ. Μπάρκας κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν απαντάει στο καίριο, το αίτημα δηλαδή για παράταση της θητείας των συμβουλίων και διενέργεια δια ζώσης εκλογών μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

«Πέρα από το άσχετο της απάντησης στο ερώτημα που κατατέθηκε, αυτή καθαυτή η απάντηση διαψεύδεται από τα γεγονότα, αφού στις ‘επιτυχίες’ που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, η αλήθεια είναι η καθολική αποχή σε ποσοστό άνω του 95% του εκπαιδευτικού κόσμου από τις εκλογές» αναφέρει ο κ. Μπάρκας και συμπληρώνει ότι τα συμβούλια, δεν μπορούν να συνεδριάσουν, «αδυναμία που δεν λύθηκε ούτε με τις κατά καιρούς Εγκυκλίους, ούτε με τα ‘εντέλλεσθε’ στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back