Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προ των πυλών 120 δόσεις για οφειλές στον ΕΦΚΑ

Εικόνα του άρθρου Προ των πυλών 120 δόσεις για οφειλές στον ΕΦΚΑ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/10/2017, 18:50
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εντός των ημερών αναμένεται να υπογραφεί η υπουργική απόφαση ενεργοποίησης των 120 δόσεων για τις οφειλές ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων προς τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, σύμφωνα με όσα ανέφερε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Πειραιώς.

Επίσης, ανέφερε ότι θα υπάρξουν διορθωτικές παρεμβάσεις που θα αναγνωρίζουν τους συνεπείς εργοδότες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΒΕΠ, οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, μεταξύ άλλων εξέφρασαν επιφυλάξεις για το κατά πόσον είναι εφικτό να δηλώνονται οι υπερωρίες των εργαζομένων στο σύστημα «Εργάνη» πριν την πραγματοποίησή τους. 

Σχετικά με το κλείσιμο επιχείρησης σε περίπτωση παράβασης της εργατικής νομοθεσίας επισημάνθηκε ότι θα πρέπει να συνιστά ακραίο μέτρο, ότι είναι απαραίτητη η διαβάθμισή του, καθώς και να προβλέπεται δεύτερη ευκαιρία. αφού η εκ των προτέρων γνωστοποίηση του συνόλου των υπερβάσεων του ωραρίου πριν αυτές γίνουν, θα επιβαρύνει τις επιχειρήσεις σε τέτοιο βαθμό που ενδέχεται να οδηγήσει στο κλείσιμό τους χωρίς υπαιτιότητα του εργοδότη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back