Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

«Πρέπει να μειωθούν οι τιμές τα διόδια»

Εικόνα του άρθρου «Πρέπει να μειωθούν οι τιμές τα διόδια»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/05/2018, 22:01
ΗΠΕΙΡΟΣ

Στην Άρτα έλαβε χώρα η ευρεία σύσκεψη με θέμα «Πρόσβαση και συνδεσιμότητα μεταφορών», με αφορμή την επίσκεψη επταμελούς αντιπροσωπείας της Επιτροπής Μεταφορών και Υποδομών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ήπειρο. Επικεφαλής είναι η πρόεδρος της επιτροπής Καρίμα Ντέλι και συμμετέχουν ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη και ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Παρών στη σύσκεψη είναι και ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, καθώς και βουλευτές, αυτοδιοικητικά στελέχη κ.α.

Ο κ. Σπίρτζης τόνισε μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να μειωθούν οι τιμές στα διόδια, με προβλέψεις για ΑμεΑ, ανέργους και για τις περιοχές χωρίς εναλλακτικό δίκτυο. Τίποτα από αυτά δεν ισχύει αυτή τη στιγμή στην περιοχή όπου γίνεται η σύσκεψη, καθώς τα διόδια της Ιόνιας οδού είναι πανάκριβα.

Πρόσθεσε ακόμα ότι το οδικό δίκτυο της χώρας θα επεκταθεί με τα αναγκαία οδικά και περιβαλλοντικά έργα που δεν είχαν προβλεφτεί στις αρχικές συμβάσεις, ώστε οι τιμές διοδίων να είναι χαμηλότερες με το ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα.

Επίσης, ο κ. Σπίρτζης μίλησε «για ευκαιρία να κατατεθούν οι ελληνικές θέσεις «για την αλλαγή των ευρωπαϊκών διαδικασιών, σε σχέση με το πώς πρέπει να γίνονται οι συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, πως δεν θα προηγούνται μόνο τα βιώσιμα έργα, αλλά εκείνα που είναι κοινωνική ανάγκη».

Ο υπουργός αναφέρθηκε σε μια σειρά από έργα στον άξονα της Ιόνιας Οδού για να συνδεθούν και τα αστικά κέντρα της περιοχής όπως το Αγρίνιο και η Πρέβεζα. Σχετικά με το Άκτιο-Αμβρακία, είπε πως όταν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός θα ανακοινωθεί και το ακριβές χρονοδιάγραμμα του έργου.

Για το ίδιο έργο, ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι «είναι σημαντικό γιατί θα συνδέσει την Πρέβεζα από την πλευρά της Βόνιτσας με την Ιόνια Οδό, ενώ μίλησε για την σύνδεση του Αγρινίου και του λιμανιού του Πλατύ Γιαλού στην Αιτωλοακαρνανία». Σχολίασε πάντως ότι «κάποιοι ξέχασαν, όταν έγινε η μελέτη για την Ιόνια Οδό και χαράχτηκε ο δρόμος, πως έπρεπε να προβληθούν ζητήματα που θέτουν πόλεις και περιοχές σε απομόνωση».

Τέλος, η κα Γεροβασίλη μετέφερε ως θετικές τις εντυπώσεις των ευρωβουλευτών από την περιοδεία στο έργο της Ιονίας Οδού, ενώ πρόσθεσε, ότι «αναγνώρισαν τις ανάγκες της περιοχής και βλέπουν την ανάγκη διασύνδεσης του αυτοκινητόδρομου με μικρότερους οδικούς άξονες». Η υπουργός έκρινε θετική την πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του Ποταμιού Μίλτου Κύρκου να οργανωθεί η επίσκεψη και η σύσκεψη στην 'Αρτα, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η Ήπειρος με τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και νέους οδικούς άξονες, θα βγει από την απομόνωση και θα βρεθεί και στο προσκήνιο».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back