Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Προκήρυξη διαγωνισμού για τη σύνδεση Ακτίου-Αμβρακίας

Εικόνα του άρθρου Προκήρυξη διαγωνισμού για τη σύνδεση Ακτίου-Αμβρακίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/05/2018, 16:33
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η προκήρυξη του διαγωνισμού, του πρώτου κάθετου οδικού άξονα της Ιόνιας οδού, της σύνδεσης Ακτίου - Αμβρακίας, δημοσιεύεται σήμερα στην Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, μετά τη δημοσίευση έχει προβλεφθεί να ολοκληρωθούν ταχύτατα οι διαγωνιστικές διαδικασίες. Στόχος, όπως επισημαίνεται, είναι η ολοκλήρωση του έργου, που εδώ και μία οκταετία έχει καταδικάσει σε απομόνωση και χείριστες συνθήκες οδικής ασφάλειας τους κατοίκους της. 

Ο προϋπολογισμός της δημοπρατούμενης εργολαβίας ανέρχεται σε 150 εκατομμύρια ευρώ με ΦΠΑ. Το αντικείμενο του έργου, όπως περιγράφεται στο κείμενο της προκήρυξης, είναι η κατασκευή των υπολειπόμενων εργασιών για την ολοκλήρωση της Πράξης «Κατασκευή Οδικής Σύνδεσης της Περιοχής Ακτίου με το Δυτικό Άξονα Βορρά-Νότου», που δεν ολοκληρώθηκαν στα πλαίσια των αρχικών συμβάσεων.

«Ο οδικός άξονας Άκτιο-Αμβρακία, μήκους 48,5 χιλιομέτρων, παραμένει ημιτελής από το 2010 και φέρει όλα τα χαρακτηριστικά στοιχεία της παθογένειας με τα οποία κληροδότησαν τα δημόσια έργα της χώρας οι πολιτικές δυνάμεις που διαχειρίστηκαν την τύχη τους» αναφέρει μεταξύ άλλων το υπουργείο.

«Η κατασκευή της οδικής σύνδεσης της περιοχής Ακτίου με τον δυτικό άξονα Βορρά - Νότου ανατέθηκε το 2010. Τα έργα βάλτωσαν εξαιτίας της μη ολοκλήρωσης των απαλλοτριώσεων και της έλλειψης βασικών μελετών. Μάλιστα, το έργο δημοπρατήθηκε τότε χωρίς το σύνολο των απαιτούμενων οριστικών και εγκεκριμένων μελετών αλλά μόνο με προμελέτες, που και αυτές ήταν ελλιπέστατες» τονίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: «Με την παρούσα προκήρυξη επουλώνονται οι πληγές των ανολοκλήρωτων εργασιών, καθώς εντάσσονται ως ενιαία εργολαβία στη νέα δημοπράτηση που θα ακολουθήσει για την πλήρη ολοκλήρωση του έργου».

Τέλος, κάνει γνωστό πως υπό την καθοδήγηση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, ολοκληρώθηκαν οι οριστικές εγκεκριμένες μελέτες που αφορούν το σύνολο του έργου, καθώς και όλες οι διαδικασίες απαλλοτριώσεων του έργου. 




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back