ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

ΠΟΥ: Δεν βρέθηκαν αδιάγνωστες πνευμονίες σε παιδιά

Εικόνα του άρθρου ΠΟΥ: Δεν βρέθηκαν αδιάγνωστες πνευμονίες σε παιδιά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/11/2023, 11:48
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Η Κίνα κάλεσε σε επαγρύπνηση την Παρασκευή, καθώς ένα κύμα ασθενειών του αναπνευστικού έπληξε σχολεία και νοσοκομεία και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο οποίος ζήτησε από την κυβέρνηση στοιχεία για τις ασθένειες, δήλωσε ότι δεν είχαν εντοπιστεί ασυνήθιστοι ή νέοι παθογόνοι παράγοντες.

Η Κίνα παλεύει με την έξαρση των αναπνευστικών ασθενειών καθώς εισέρχεται στην πρώτη πλήρη χειμερινή περίοδο από τότε που ήρε τους αυστηρούς περιορισμούς COVID-19 τον Δεκέμβριο, με τα κρούσματα μεταξύ των παιδιών να εμφανίζονται ιδιαίτερα υψηλά σε βόρειες περιοχές όπως το Πεκίνο και η επαρχία Λιαονίνγκ, όπου τα νοσοκομεία προειδοποιούν για μεγάλες αναμονές.

Η κατάσταση ήρθε στο προσκήνιο αυτή την εβδομάδα, όταν ο ΠΟΥ ζήτησε από την Κίνα περισσότερες πληροφορίες, επικαλούμενος μια έκθεση του Προγράμματος για την Παρακολούθηση Αναδυόμενων Ασθενειών (ProMED) σχετικά με συστάδες αδιάγνωστων πνευμονιών σε παιδιά.

Τόσο η Κίνα όσο και ο ΠΟΥ αντιμετώπισαν ερωτήματα σχετικά με τη διαφάνεια της αναφοράς των πρώτων κρουσμάτων COVID-19 που εμφανίστηκαν στην κεντρική πόλη Γουχάν στα τέλη του 2019.

Την Πέμπτη, ο ΠΟΥ δήλωσε ότι η Κίνα ανταποκρίθηκε στο αίτημά του και ότι τα στοιχεία που παρείχε υποδηλώνουν ότι τα κρούσματα συνδέονται με την άρση των περιορισμών του COVID μαζί με την κυκλοφορία γνωστών παθογόνων όπως το μυκόπλασμα πνευμονίας, μια κοινή βακτηριακή λοίμωξη που συνήθως προσβάλλει τα παιδιά, η οποία κυκλοφορεί από τον Μάιο.

Αυτόν τον μήνα, οι αρχές άρχισαν να εκδίδουν υγειονομικές συμβουλές λέγοντας ότι δίνουν προσοχή στην κατάσταση και προειδοποιούν το κοινό για τις μεγάλες αναμονές και τον κίνδυνο διασταυρούμενων λοιμώξεων στα γεμάτα νοσοκομεία, αλλά δεν έχουν επιβάλει μέτρα όπως αυτά κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID, όπως μάσκες ή κλείσιμο των σχολείων. Δεν υπήρξαν ενδείξεις αδικαιολόγητης ανησυχίας του κοινού.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back